Herman Gerrit Ouboter naast één van zijn kunstwerken.
Herman Gerrit Ouboter naast één van zijn kunstwerken. Chris Ouboter

Kunstschilder Herman Gerrit Ouboter uit Ede is overleden

3 november 2021 om 10:07 Mensen

EDE Kunstschilder Herman Gerrit Ouboter is dinsdag 2 november na een kort ziekbed overleden. De Edenaar is 94 jaar oud geworden.

Herman Gerrit Ouboter is op 24 april 1927 geboren in Rotterdam, dat is ook de stad waar hij zijn  kunstopleiding kreeg op de avond Kunstacademie Rotterdam. Hij kreeg les van de Rotterdamse aquarellist Paradies.

Hij laat een schat van schilderijen en aquarellen over de natuur, landschappen, stadsgezichten en Bijbelse voorstellingen achter. In de kunstwereld had hij veel bekendheid. In Ede had hij een atelier op de Parkweg. Ook in Bennekom heeft hij een aantal jaren in het Oude Postkantoor een winkel en atelier gehad. Zij werk is over de hele wereld bekend en verkocht.

De laatste jaren van zijn leven heeft hij veel Bijbelse voorstellingen geschilderd, hij wilde op deze wijze het Evangelie aan de mensen laten zien. ,,Hij was nog vol passie aan het schilderen tot een week voor zijn overlijden”, laat zijn familie weten. Ouboter is de laatste maanden van zijn leven liefdevol verzorgd in het Vilente Ouderenzorg De Klinkenberg in Ede.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie