Afbeelding
Cornelie van Dijk

El Kaddouri (EdeNU) stopt als raadslid

4 november 2021 om 12:56 Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022

EDE Na vijftien jaar in de gemeenteraad, laatstelijk als fractievoorzitter en raadslid voor EdeNU, heeft Charifa el Kaddouri besloten om zich niet opnieuw verkiesbaar te stellen. Dat schrijft de partij EdeNU in een persbericht. El Kaddouri zal haar huidige raadsperiode afmaken voor EdeNU. 

Als reden voor haar afscheid geeft El Kaddourri desgevraagd aan, dat het raadslidmaatschap veel tijd en energie kost, en dat er na ruim 15 jaar een moment komt ,,dat je het niet meer op kunt brengen om er honderd procent voor te gaan.”

Als raadslid houdt de Edese zich onder meer bezig met sociaal-maatschappelijke vraagstukken binnen de gemeente. Hierbij kan gedacht worden aan het jeugd-, zorg- en onderwijsbeleid. Daarnaast staat ze voor het toewerken naar meer diversiteit in het ambtelijke apparaat en een betere informatievoorziening naar inwoners. 

‘MENS CENTRAAL’ ,,Waar ik het meest trots op ben, is wat ik achter de schermen voor individuele burgers in nood heb kunnen betekenen”, legt El Kaddouri uit. ,,Hierbij heb ik zoveel mogelijk in het oog willen houden dat de mens centraal moet staan en niet de regels. Vanuit die concrete praktijkgevallen kon ik aan structurele verbeteringen werken.” 

Ze vervolgt: ,,Net als andere raadsleden is nu het moment een keuze te maken of ik door wil gaan als raadslid. Het is inmiddels mijn vierde periode in de gemeenteraad van Ede. De afgelopen ruim vijftien jaar ben ik met veel passie en plezier volksvertegenwoordiger geweest. Een eervolle taak waar ik echt lokaal heb kunnen bijdragen aan het sociale gezicht van de gemeente Ede.”

VERTROUWEN El Kaddouri vindt het raadslidmaatschap een prachtige leerschool. ,,Het levert je enorm veel inzicht in jezelf en andere mensen op. Ik ben blij dat ik keer op keer het vertrouwen heb gekregen van vele kiezers, zodat ik in staat was de burger van de gemeente Ede een stem te geven. Ik heb door de vele voorkeurstemmen van inwoners ervaren dat mijn strijdbaarheid de afgelopen jaren zeer gewaardeerd is. Ik ben de kiezers dan ook dankbaar voor het in mij gestelde vertrouwen.”

,,Dit vertrouwen mocht ik mede ervaren in persoonlijke ontmoetingen met diverse burgers. Ik heb de ruimte gepakt om mij in te zetten voor kansengelijkheid en meer kleur gegeven aan de lokale democratie. Met heel veel plezier en energie heb ik mijn raadswerk vorm gegeven. Het is mooi om op een actieve manier betrokken te zijn bij de gemeente Ede”, aldus El Kaddouri, die hoopt dat er bij de aankomende gemeenteraadsverkiezingen een enthousiasteling is die het stokje zal overnemen ,,en wellicht ook met een kritische noot, en zeker vol passie, de belangen van de Edese burgers zal gaan behartigen.”

Charifa el Kaddouri maakte aanvankelijk deel uit van de Edese PvdA-fractie, ging daarna een tijdje als éénvrouwsfractie door, sloot zich in 2014 aan bij de fractie van D66, en ging ten slotte vanaf 2018 verder in de gemeentepolitiek met EdeNu.  

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie