Louke Koopmans uit Bennekom is de nummer twee van de Edese D66-fractie.
Louke Koopmans uit Bennekom is de nummer twee van de Edese D66-fractie. Melissa Ouwehand

D66 Ede stelt kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen vast

4 november 2021 om 12:30 Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022

EDE/BENNEKOM Louke Koopmans uit Bennekom komt op de tweede plaats van de D66-kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Ze is opgegroeid in Ede en afgestudeerd in internationale ontwikkeling aan de universiteit van Wageningen. Na een internationale carrière werkt zij nu voor het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. ,,Ik wil me graag inzetten voor wonen, klimaat en een sterke en inclusieve economie in Ede”.

Eerder was huidig D66-raadslid Stephan Neijenhuis al verkozen tot lijsttrekker van de partij in Ede. Hij is erg tevreden met de complete kandidatenlijst. ,,We hebben mensen van veel verschillende achtergronden op de lijst staan. Allemaal zijn we op een andere manier betrokken in de Edese samenleving: via sportverenigingen, cultuur, in de buurt of via vrijwilligerswerk. Ik ben blij om met dit gemotiveerde team de campagne in te gaan. Een team dat staat voor progressieve politiek in Ede.”

NIEUW GEZICHT Op plaats drie volgt wederom een nieuw gezicht met campagnecoördinator Sam Elfvering. Na afgestudeerd te zijn in Europese politiek is Elfvering begonnen aan een carrière bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. ,,Ik wil me graag inzetten voor een politiek waar luisteren centraal staat en voor een Ede waar iedereen zich thuis voelt.”

Op de plaatsen vier en vijf volgen de huidige fractievolgers van D66: de Bennekomse ondernemer Freek Jan Koekoek en Edenaar Henk Kohsiek, met een brede overheidsachtergrond. Zij hebben zich de afgelopen jaren ingezet voor onder andere de opwek van duurzame energie, biodiversiteit, verkeersveiligheid en het behoud van de brandweerpost Stadspoort. 

De top tien wordt gecompleteerd met een diverse groep aan D66’ers. Op zes en zeven staan voedingswetenschapper Marjolein Harbers en economisch deskundige Ernst Steinmeier. Daarna volgen Désirée Meijer, Dennis Hermans en Richard Hoogland.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie