Ede coach Bastiaan Bunnik zag zijn ploeg prima presteren.
Ede coach Bastiaan Bunnik zag zijn ploeg prima presteren. Theo Beumer

Hockeymannen Ede pakken draad weer op na winstpartij

7 november 2021 om 17:43 Hockey

EDE ,,De hockeymannen hebben zich goed hersteld van de eerdere nederlagen. Tegen het Bredase Zwart-Wit werd een prima 3-0 zege behaald”, opende Ede coach Bastiaan Bunnik.

door Eip Janssen

Bunnik zag zijn ploeg een prima wedstrijd spelen en nauwelijks een kans weggeven. ,,Er werden de nodige kansen gecreëerd. Misschien hadden we wat meer moeten scoren. Maar een 3-0 zege is mooi. Zeker omdat de verdediging de ‘nul’ hield. Ik denk dat onze doelman Tijmen Maakal twee of drie ballen op zijn doel heeft gehad.” De wissel van het eerste naar het tweede kwart kwam Ede goed uit. ,,In de slotfase van het eerste kwart nam Ede door Freek Schellekens een 1-0 voorsprong. Niet lang daarna in het tweede kwart was het weer Freek die de 2-0 scoorde. Mooie momenten zo vlak voor en na een wissel”, glunderde Bunnik.

In het vierde en laatste kwart maakte Lucas Poederooijen aan alle twijfels een einde. ,,Zijn 3-0 was de bekroning van ons spel. Deze spelopvatting deed mij denken aan het niveau dat Ede vorig seizoen haalde. Ik weet zeker dat Ede nog kanshebber is in de overgangsklasse. Ede staat nu tweede met zes punten achterstand op Gooische. Jammer dat onze streekgenoot Upward (Arnhem) ons niet een beetje kon helpen. Maar de 5-6 zege van Gooische geeft al aan dat ze het zwaar hebben gehad”, sluit Bastiaan Bunnik af. Zondag gaat Ede op bezoek bij het op de zesde plaats staande Groningen.

Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium