Floris-Jan den Houting (rechts) en Lukas Westra hebben Ede naar de bovenste plaats gebracht.
Floris-Jan den Houting (rechts) en Lukas Westra hebben Ede naar de bovenste plaats gebracht. Theo Beumer

Edese hockeyvrouwen schudden concurrent af na 3-0 zege

7 november 2021 om 17:45 Hockey

EDE ,,We hebben met 3-0 gewonnen van Houten. Een mooie wedstrijd en gewoon verdiend”, laat het duo Naomi Wensink en Floris - Jan den Houting kort na afloop weten. 

door Eip Janssen

Twee ploegen die wisten wat er op het spel stond. Ede wilden het op drie punten staande Houten afschudden. Houten wilde het omgekeerde bereiken en de koploper inhalen. Ede liet in het eerste kwart al zien wat de gasten te wachten stond. De 1-0 werd gescoord door Allisha de Bock en Marlien Burgers verdubbelde de score naar 2-0. Na een wat gelijk opgaande strijd werd in het vierde kwart door Allisha de Bock het verschil gemaakt: 3-0. 

,,Het was vooraf duidelijk dat het een spannende pot zou worden. Ede begon scherp en kwam al snel op 1-0 voor door een mooie combinatie tussen Anneke van Dam en Allisha de Bock. Kort daarna zoals gezegd de 2-0 waar Marlien Burgers de bal met haar backhand in de goal flatste. In het derde kwart was het allemaal wat onrustig maar Alieck Keilman heeft ons met een aantal reddingen op de been gehouden. De 3-0 in het vierde kwart door Allisha de Bock was een bekroning van ons goede spel”, had Naomi Wensink gezien. ,,Ik kan hier nog aan toevoegen blij te zijn dat Ede in balbezit dominant was en ook verdedigend goed stond. Een mooie wedstrijd met in mijn ogen een verdiende Edese winst”, sluit Floris-Jan den Houting tevreden af. 

Ede gaat in de eerste klasse aan de leiding met 23 punten. Bully volgt op drie punten en Houten al op zes punten. Zondag gaat Ede op bezoek bij directe belager Bully. Een zege kort voor de winterstop zou een mooie bekroning zijn van een goede serie wedstrijden.

Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie