Afbeelding
ANP/Robin van Lonkhuijsen

Demonstranten in Harskamp moeten op eigen plek blijven

5 november 2021 om 13:23 Maatschappelijk

HARSKAMP (ANP) Leden van de extreemrechtse Nederlandse Volks-Unie (NVU) en tegenpool Anti-Fascistische Actie (AFA) mogen zaterdag demonstreren in Harskamp als ze maar elk op hun eigen plek blijven. 

En er mogen ook niet veel meer mensen komen dan beide organisaties zelf hebben aangekondigd, heeft burgemeester René Verhulst van Ede laten weten. Als de voorwaarden worden geschonden, wordt er ingegrepen.

De NVU wil betogen onder het motto: ‘Gelukszoekers niet welkom, grenzen dicht’. AFA komt naar Harskamp om te waarschuwen ,,tegen de neonazi’s van de NVU”. AFA is altijd aanwezig als de NVU een betoging aankondigt. Op de legerplaats Harskamp is een noodopvang ingericht voor maximaal achthonderd Afghaanse evacués. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) sluit uit voorzorg de poorten van de legerplaats zolang de demonstranten in het dorp zijn.

De NVU komt volgens eigen zeggen met ongeveer twintig mensen bijeen in het centrum van het dorp. AFA verwacht zo’n twaalf mensen voor de hekken van de legerplaats. Beide locaties zijn niet vlak bij elkaar. De demonstraties beginnen om 13.30 uur en zullen een uur duren.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie