Gerhard Oostindië

Off day voor mannen TweeVV

7 november 2021 om 14:10 Volleybal

EDE Vanwege een corona-uitbraak bij de vrouwen van TweeVV ging hun wedstrijd niet door maar de mannen moesten flink aan de bak bij Scylla 2 in Wageningen. Het werd 3-1 voor Scylla.

Een hele wedstrijd lang lukte het de mannen van TweeVV niet om in hun spel te komen. Alhoewel het er even op leek dat zij de eerste set naar zich toe zouden trekken, was het Scylla dat toch met 27-25 won. Daarna was het kommer en kwel vooral bij de passing waardoor de aanvallers niet in scoringspositie kwamen. De servicedruk van TweeVV was niet sterk genoeg waardoor Scylla kon blijven aanvallen. De Wageningers wisten daarmee het Edese blok steeds weer te omzeilen. Met wissels probeerde speler/coach Geert Meijer de geest weer in de fles te krijgen maar ook dat lukte niet. Met twee keer 25-15 won Scylla set twee en drie.

WAGENINGSE WISSELS Toen vond de tegenstander het tijd om de helft van het team te wisselen. De Edenaren maakten daar gretig gebruik van. Hoewel ze nog even achter kwamen te staan, pakte TweeVV toch de draad op en vanaf 7-8 bleven de mannen een voorspong houden dankzij aces van John Bos en Kevin van de Pol en een iets beter werkend blok. Ook Geert Meijer kwam later in de set nu wel met zijn harde middenaanval door na set-ups op maat van Martijn Drost. TweeVV haalt wel een punt binnen met het winnen van de laatste set maar echt fraai spel bleef uit.

PROGRAMMA Zaterdag 13 november is weer een thuisdag in de Van der Knaaphal. Dan spelen de mannen om 15.15 uur tegen Voorwaarts uit Twello. De vrouwen nemen het om 17.30 uur op tegen Set Up ’69 uit Scherpenzeel.