Presentatie over herfst eerste Big Picture Learning project op de Bongerd

8 november 2021 om 16:41 Overig Deel je nieuws

Edese basisschool komt met Nederlandse primeur

EDE – In elkaar geknutselde uilen, takken met zelfgemaakte blaadjes en kijkdozen over de herfst.Leerlingen van openbare basisschool de Bongerd presenteren de komende weken middels een tentoonstelling wat ze hebben geleerd over dit najaarsseizoen. Het project is het eerste dat valt onder de nieuwe onderwijsfilosofie van Big Picture Learning (BPL).

De tentoonstelling is te zien na afloop van de oudergesprekken. Behalve de creatieve resultaten hielden de leerlingen van groep 1 tot en met 8 zich de laatste tijd ook bezig met begrijpend lezen, rekenen en taal – allemaal in relatie tot het herfstthema.

Big Picture Learning
De herfsttentoonstelling wordt gehouden in het kader van Big Picture Learning. De Bongerd is de eerste basisschool in Nederland die BPL in haar lesprogramma heeft geïntroduceerd. Binnen BPL wordt het onderwijs projectmatig en thematisch schoolbreed aangeboden. Een belangrijke pijler van deze onderwijsfilosofie is om de buitenwereld naar binnen te halen.


Halloween
“Herfst omvat veel meer aspecten dan alleen de zichtbare veranderingen in de natuur”, zegt Kim Lenters. “Zo zijn onze groepen ook bezig geweest met aanverwante thema’s zoals halloween, koken met seizoensgerechten en een wandeling door de natuur. Alle groepen werken binnen hetzelfde thema op eigen niveau en naar eigen interesse.”

Abbas, leerling uit groep 6, is in elk geval enthousiast: “Zelfs begrijpend lezen vind ik leuk en interessant om te doen. Als heksen écht zouden bestaan, weet ik precies hoe ik ze kan herkennen”, reageert hij. De reactie van Abbas maakt volgens Lenters duidelijk dat BPL bij de leerlingen aanslaat. “Een positieve ervaring die zal bijdragen aan volgende thema’s.”

Om op de hoogte te blijven van BPL en allerlei schoolprojecten is de Bongerd te volgen op social media: https://www.instagram.com/obsdebongerdede/

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie