MHC Ede na shoot-outs uitgeschakeld in Gold Cup bekerstrijd

11 november 2021 om 23:45 Hockey

EDE Het in de overgangsklasse uitkomende Ede (archieffoto) heeft het Voordaan, en klasse hoger spelend erg lastig gemaakt. Uiteindelijk werden na een 3-3 gelijkspel, de noodzakelijk shoot-outs met 2-3 verloren.

door Eip Janssen

,,Een spectaculaire en mooie bekerwedstrijd. Ede mag dan wel hebben verloren maar is met ere uitgeschakeld. Je koopt er niets voor, maar ik ben als coach blij dat na een goede wedstrijd afgelopen zondag, Ede de lijn heeft doorgetrokken. Omdat de competitie voor ons het belangrijkst is heb ik een paar spelers niet of aanzienlijk minder ingezet. Twee hele jonge spelers uit de eigen jeugdopleiding (Sepp Christiaans en Glenn Janssen, red.) maakten hun debuut in de hoofdmacht”, legde Ede coach Bastiaan Bunnik uit.

De uit vier kwarten bestaande wedstrijd gaven een vrijwel gelijk beeld te zien. ,,Ik denk dat Voordaan het eerste kwart beter was en Ede het kwart daarna. Een beeld wat zich in de tweede helft voortzette. De doelpunten werden gescoord door Freek Schellekens, Lennart Bakker en Max Ostermeijer. De tussenstanden waren 0-1, 2-1, 3-2 en uiteindelijk 3-3. Dat gaf al aan hoe spannend het was. In de shoot-outs gingen we uiteindelijk onderuit. Dat doet nu misschien even pijn, maar ik koester de positieve punten in een goede wedstrijd”, besluit Bastiaan Bunnik.

Ede speelt komende zondag voor de competitie in de overgangsklasse uit bij het op de zesde plaats staande Groningen.