Wie wil niet in de voetsporen van Kuipers of Van Roekel (rechts) treden?
Wie wil niet in de voetsporen van Kuipers of Van Roekel (rechts) treden? Privéfoto Sander van Roekel

Blauw Geel ‘55 en DTS Ede slaan handen ineen op scheidsrechtersniveau

12 november 2021 om 10:17 Voetbal

EDE Blauw Geel ‘55 en DTS Ede worden steeds vaker geconfronteerd met het gegeven dat zij zelf een clubscheidsrechter moeten leveren. De aanwas en dus aanstelling van KNVB- scheidsrechters terug. Een van de oorzaken is dat in de afgelopen perioden wegens de coronaperikelen door de KNVB niet of nauwelijks een scheidsrechtersopleiding gestart kon worden.

Blauw Geel ‘55 en DTS Ede moeten wekelijks een aantal wedstrijden zelf bezetten met clubscheidsrechters. Maar ook bij de twee verenigingen wordt de spoeling steeds dunner. Daarom hebben beide clubs het initiatief genomen gezamenlijk acht clubscheidsrechters te gaan opleiden. Op dit moment hebben zeven Blauw Geel’55 kandidaten en een DTS Ede aspirant scheidsrechter ingeschreven. De scheidsrechterscommissie van DTS Ede, die bij Blauw Geel ‘55 de opleiding verzorgd heeft de avonden 17 november, 1 december en 8 december daarvoor gereserveerd.

Beide clubs laten ook weten dat er een plan op tafel ligt om in de toekomst scheidsrechters tussen de beide verenigingen uit te wisselen. 

Dit onder het gegeven dat een naaste buur beter is dan een verre vriend.

De cursus zal worden verzorgd door Kees Lit. Er is nog enige plek. Kees Lit is bij interesse bereikbaar via h.c.lit@planet.nl.   

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie