Hockeyvrouwen Ede slaan aanval op koppositie af

14 november 2021 om 17:33 Hockey

EDE Een topwedstrijd in de eerste klasse bij het vrouwenhockey. Koploper Ede op bezoek bij de nummer twee Bully (Oldenzaal) wist een 2-2 gelijkspel te behalen.

door Eip Janssen

,,Ik stond aan de basis van de 1-0 voorsprong. Mijn assist was de beloning voor goed spel in de aanvangsfase. Het Edese velddoelpunt was een mooie goal van Shayenne Dechêne. Nog in het eerste kwart kwam Bully al terug met de 1-1. In het tweede kwart ging het gelijk op en werden er geen doelpunten gescoord”, keek Anique Zwart terug. Zij speelde volgens coach Floris - Jan den Houting een goede wedstrijd. In het derde kwart nam de thuisclub een 2-1 voorsprong. ,,We stonden best goed te hockeyen. Gelukkig maakte Dymphe Laan de 2-2. In het vierde kwart gingen beide ploegen vol voor de winst. Maar het was aan beide kanten te vaak net niet”, gaat Zwart verder.

Ook de samen met Lukas Westra voor de ploeg verantwoordelijke Floris -Jan den Houtingh was tevreden. ,,Bully was een sterke tegenstander die graag wilde hockeyen en wilde winnen. Ede haalde niet altijd het normale niveau. Een verdienste van Bully. Dan moet je met een punt tevreden zijn.” Ede blijft koploper in de eerste klasse met 24 punten, terwijl Bully op drie punten blijft staan. Houten blijft derde op vier punten. Zondag sluit Ede af met een thuiswedstrijd tegen Appoliotes dat op de zesde plaats staat. De laatste thuiswedstrijd op sportpark De Bosrand voor de winterstop begint om 12.45 uur.