Het Monteverdi Kamerkoor neemt je op zaterdag 18 december naar de wereld van de Engelse Christmas Carol.
Het Monteverdi Kamerkoor neemt je op zaterdag 18 december naar de wereld van de Engelse Christmas Carol. Paul Sijm

Edesche Concertzaal komt in kerstsferen

21 november 2021 om 07:00 Muziek

EDE Kom in de Edesche Concertzaal alvast in kerstsfeer. Lavinia Meijer, het Ciconia Consort en het Monteverdi Kamerkoor geven je verschillende belevenissen. Lavinia Meijer en het Ciconia Consort nemen je op zaterdag 11 december mee naar Italië. Het Monteverdi Kamerkoor duikt op zaterdag 18 december in de wereld van de Christmas carol, en uiteraard word je uitgenodigd om ook mee te zingen. 

Het Ciconia Consort brengt je alvast in kerstsfeer. Samen met harpiste Lavinia Meijer neemt het strijkorkest je mee naar het winterse Italië. Geniet van beroemde hits uit de klassieke muziek, die je direct in kerststemming brengen. Een van die typische sfeerstukken op het programma is het ‘Intermezzo’ uit de opera ‘Cavaleria Rusticana’ van Pietro Mascagni. Lavinia Meijer krijgt vervolgens een glansrol in het ‘Harpconcert’ van Nino Rota. Echt kerst wordt het met Corelli’s ‘Concerto Grosso’, op. 8, nr. 6. Omdat in Italië het zwaartepunt op Kerstavond ligt, heeft dit wereldberoemde stuk de bijnaam ‘Per la notte di natale’.

,,Verrassend repertoire, verrassend ambitieniveau - een ontdekking”, schreef Bas van Putten (NRC / De Groene Amsterdammer) enthousiast over het Ciconia Consort. De orkestleden zijn toonaangevende jonge musici, die hun sporen hebben verdiend op nationale en internationale concoursen en concertpodia. Ze worden aangevuurd door dirigent Dick van Gasteren, die zelf de kneepjes van leerde van onder anderen Jan Stulen en Bernard Haitink.

CHRISTMAS CAROLS Het Monteverdi Kamerkoor brengt je op 18 december in kerststemming. ,,Wat is er mooier dan genieten van sfeervolle koormuziek en daarbij ook zelf een paar coupletten van bekende kerstliederen mee te zingen. Het Mondeverdi Kamerkoor brengt een sfeervol kerstprogramma met samenzang rondom de Christmas Carol. Kerst 2021 begint in de Edesche Concertzaal!”

35 JAAR BRISK Zaterdag 20 november viert BRISK zijn 35-jarig bestaan met een ode aan de canon. Iedereen kent het liedje ‘Vader Jakob’. Door de melodie na elkaar in te zetten ontstaat een vierstemmig geheel, een canon. En wat past meer bij blokfluitkwartet BRISK dan ‘vier in één’? De klank van vier blokfluiten heeft iets van een levend orgel, iedere lijn krijgt een persoonlijke invulling. ,,Het is alsof een orgeltje wordt aangetoetst door een in al zijn vingers wakkere speler”, schreef een recensent over BRISK. Maar het wordt nog mooier wanneer BRISK en het orgel afwisselend spelen en soms ook samen. In een feestelijk jubileumconcert voor het 35-jarige BRISK doet het ensemble dat samen met organist Laurens de Man. Samen brengen ze een programma, rondom de canon, met muziek die ruim vier eeuwen omspant.

KAARTEN Bestel kaarten via tickets.edescheconcertzaal.nl of in Ede: Boekhandel Frits Hardeman, Boekhandel Boek en Buro Ede, de Edesche Concertzaal of voorafgaand aan het concert. Verkooppunt in Bennekom: Bruna. Verkooppunt in Veenendaal: De Rank. Verkooppunt in Wageningen: Theater Junushoff. Kinderen tot 18 jaar gratis entree.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie