Rami Alabed omarmt de dagverse producten van Rosto Grillroom
Rami Alabed omarmt de dagverse producten van Rosto Grillroom @tedxmedia

Veel variatie bij Rosto Grillroom

17 november 2021 om 14:00 Zakelijk

EDE Het Museumplein in Ede is een nieuwe grillroom rijker. Alhoewel dat woord de kunsten van chef Rami Alabed te kort doet. Bij een grillroom denk je al snel aan shoarma en mixed grill. Op zich niets mis mee, maar bij Rosto, een grillroom met een Syrische inslag, is van meer dan alleen dat te genieten. Wat dacht u van een goed gevulde linzensoep met rundergehakt, gekruide kipspiezen met Syrische rijst of een vegetarische pasta?

door Ted Walker

Eigenaren van Rosto Grillroom zijn de broers Vincent en Ferdinand Nap samen met Rami. ,,We zijn enorm blij dat we hem hebben leren kennen’’, begint Ferdinand te vertellen. ,,Hij komt van origine uit Syrië en is via Egypte vijf jaar geleden naar Nederland gekomen. In Syrië kookte hij de sterren van de hemel. En die chef, die veel ervaring heeft en veel authentieke recepten kent, wil voor ons werken. Dat is te gek toch?’’

PRINCIPES De broers Nap runnen samen meerdere goedlopende restaurants. Zij kennen het klappen van de zweep dus. Hoe kan het dat zij zoveel bordjes hoog weten te houden? ,,Dat komt doordat we niet wijken van onze principes’’, legt Vincent uit. ,,Het belangrijkste is dat we werken alleen met dagverse producten. Kwaliteit staan ver bovenaan. Vervolgens heb je dus mensen nodig die deze kwaliteit tot z’n recht laten komen in mooie gerechten. En dat is met Rami dus weer gelukt’’, vindt Vincent.

VEGETARISCH Ferdinand vindt een breed assortiment ook van belang. ,,Ik wil graag dat iedereen bij ons terecht kan. Daarom hebben we bijvoorbeeld ook een vegetarisch broodje shoarma. En ik vind het ook van belang dat mensen keuzes kunnen maken. Neem onze kinderboxen. natuurlijk zit daar een frietje bij. Maar in de box vind je ook een snoeptomaatje of een klein komkommertje. We leren de kinderen graag dat dit ook lekker is. En het drinken bijvoorbeeld. Mensen kunnen kiezen voor Fristi voor de kids, maar ook voor appelsap of bronwater zonder prik.’’

Rami Alabed staat er glunderend bij. Hij kan weer hele dagen volop met zijn passie bezig zijn; koken en daarmee mensen blij maken. ,,Ik vind het geweldig. Ik ga iedere dag verse producten halen om daar vervolgens mooie gerechten mee te maken. Voor mij is het iedere dag feest’’, zegt de chef kok tot besluit.

Bestellen bij Rosto Grillroom kan via thuisbezorgd.nl.

Deze advertorial wordt u aangeboden door Rosto Grillroom. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Ede Stad.nl? Neem dan contact op met Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl) of Dick van Laar (06-55706843, d.v.laar@bdu.nl).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie