HV Reehorst haakt even af

16 november 2021 om 23:18 Overig

[EDE} HV Reehorst (archieffoto) heeft de eerder niet doorgegane wedstrijd tegen Habo ‘95 wegens coronabesmettingen aan Edese kant niet kunnen winnen. Na 21-24 klonk voor een teleurstellende ploeg de gong.

door Eip Janssen

Door deze nederlaag verliest HV Reehorst in de tweede divisie terrein. De handballers staan nu op de zesde plaats zes punten uit zes wedstrijden. Koploper is Vios met negen punten uit zes wedstrijden. Overigens de tegenstander van de eerstvolgende wedstrijd komende zaterdagavond in sporthal De Peppel.

,,Jammer van deze onnodige nederlaag. Te meer omdat we onze twee nieuwe sponsoren Tanatex en RUIG drinks & bites niet met winst konden begroeten”, laat Leo de Wit namens HV Reehorst weten. De ploeg moest aantreden wegens de voor werkzaamheden in het buitenland vertoeven coach Sander Barents. ,,De nederlaag begon zich meteen al aan het begin af te tekenen. HV Reehorst miste twee strafworpen en stonden na zeven minuten al met 1-5 achter. De eerste helft was er een van veel gemiste kansen. Zo schoot Daniel Laverman een paar keer tegen de paal en de ruststand van 9-12 sprak boekdelen”, sipte De Wit.

In de tweede helft leek HV Reehorst zich wat te herpakken. Niels van Noesel knalde meteen twee keer raak: 11-14. Heel even roken de Edenaren aan meer (16-17). ,,Het missen van zeker vier strafworpen en negen keer in overtal slecht schieten brak HV Reehorst op. De vlam doofde en de 21-24 nederlaag was een feit”, gaat De Wit verder. ,,HV Reehorst had zeker 30 doelpunten moeten maken. Het vizier stond bepaald niet op scherp. Ik hoop dat we snel meer vertrouwen krijgen. Anders wordt de komende periode tot kerst nog een hele lastige”, vulde routinier Jeff de Quay tot besluit aan.