Afbeelding
Louis Fraanje

Wild in Edese woonwijk en op de snelweg door ontbreken wildroosters

18 november 2021 om 17:00 Politiek

EDE  De raadsfractie van GroenLinks heeft gehoord dat met regelmaat grootwild kan worden waargenomen in de woonwijk op de voormalige Kazerneterreinen en langs snelweg A12. Raadslid Judith Klostermann heeft er schriftelijke vragen over gesteld aan het college. 

Langs de N224 zouden op enkele plaatsen wildroosters ontbreken waardoor wild op plekken terecht kan komen waar het niet de bedoeling is. Het raadslid wil weten waar deze wildroosters ontbreken. ,,Zijn er in de afgelopen twaalf maanden incidenten geweest met grootwild zoals herten en zwijnen op de Kazerneterreinen en op de A12? Zo ja, welke incidenten waren dat precies en hoe zijn ze opgelost?” 

Tevens wordt gevraagd wie verantwoordelijk is voor het plaatsen van wildroosters langs de N224 en welke rol de gemeente Ede daarin heeft. ,,Al vele jaren hebben we een hoge wildstand in Ede. Dit jaar is er weinig zogenaamde mast, dus eikels en beukennoten, waardoor met name de zwijnen veel voedsel zoeken buiten het bos, ze meer bewegen en ook meer overlast kunnen veroorzaken. Ook de aanwezigheid van de wolf kan betekenen dat reeën en edelherten meer bewegen en daardoor ook de randen van de bebouwde kom opzoeken. Wildroosters zijn een middel om te zorgen dat het wild zich niet verplaatst naar gebieden waar overlastsituaties kunnen ontstaan. Wilde dieren tegenkomen tijdens een wandeling in het bos is leuk, maar grootwild in een woonwijk is niet te bedoeling. Grootwild op de A12 al helemaal niet.” 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie