Afbeelding
Politie

Maaltijdbezorger zonder rijbewijs laat scooter achter en slaat op de vlucht

19 november 2021 om 13:15 Overig

BENNEKOM De politie hield donderdagmiddag in Bennekom een verkeerscontrole met extra aandacht voor snor- en bromfietsers zonder geldig rijbewijs. Op de kruising Vossenweg-Weerkruislaan viel een maaltijdbezorger door de mand. Hij liet zijn scooter vol maaltijden achter en zette het op een lopen. Na een achtervolging kon de wijkagent de bezorger in de kraag vatten.

Voorafgaande aan zijn vluchtpoging, gaf de bestuurder aan dat hij geen ander identiteitsbewijs bij zich droeg, maar dat hij zijn werkgever wilde bellen om deze te komen brengen. Na dit telefoontje zetten hij het op een rennen. ,,Uiteraard werd de achtervolging ingezet. De vluchtende bestuurder bleek een goede hardloper te zijn en rende vanaf de Vossenweg de Edeseweg op in de richting van Ede", aldus de Bennekomse wijkagent Sander Veldhuizen.

TAXIBUSJE Ter hoogte van de rotonde met de Vossenweg kon een taxibusje tot stoppen worden gemaand. ,,Van de taxichauffeur mocht ik instappen en hij was bereid om samen met mij de achtervolging op de vluchtende bestuurder in te zetten. Ter hoogte van de West Breukelderweg haalden wij de vluchtende bestuurder in, waarna deze kon worden aangehouden."

De wijkagent heeft geen gegevens van de taxichauffeur genoteerd. ,,Graag kom ik met de taxichauffeur in contact, zodat hij alsnog bedankt kan worden voor de bewezen dienst." De taxichauffeur, of iemand die hem kent, kan contact opnemen met de politie en vragen naar Sander Veldhuizen. Dat kan via 0900-8844 of via een persoonlijk bericht op Instagram.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie