Afbeelding
Foto: Pixabay

Drie tips voor het dragen van een mondkapje

19 november 2021 om 13:36 Partnercontent

In de zomer van 2021 waren de mondkapjes uit het straatbeeld verdwenen. Het was niet meer verplicht om de mondkapjes te dragen, waardoor we weer van elkaars glimlach konden genieten. Na de zomer ging het echter compleet mis met de besmettingen; deze liepen gigantisch hard op. De overheid besloot dan ook om het dragen van mondkapjes op bepaalde plekken weer verplicht te stellen.

Een logische keuze van de overheid. Om deze beslissing daadwerkelijk effectief te laten zijn, is het wel zaak dat de mondkapjes op de juiste manier gedragen worden. Voor het dragen van de mondkapjes vind je in dit artikel de drie beste tips.

Vervang jouw mondkapje regelmatig

Allereerst is het zaak dat je jouw mondkapje regelmatig vervangt. Gebruik je de wegwerp mondkapjes? Dan moet je deze elke keer na het gebruik weggooien. Waarom? Omdat deze wegwerp mondkapjes slechts één keer gebruikt kunnen worden. Indien je zo’n mondkapje meerdere keren gebruikt, gaat de werking flink achteruit.

Heb jij gekozen voor mondkapjes die je kunt wassen? Dan is het advies om deze mondkapjes met enige regelmaat te wassen. Hoe je dit precies kunt doen, is afhankelijk van het soort mondkapje.

Draag het mondkapje over je mond en neus

Tevens is het advies om het mondkapje op de juiste manier te dragen. Dit betekent dat je het mondkapje over zowel jouw mond als over jouw neus moet dragen. Veel mensen dragen het mondkapje onder hun neus, maar daar heb je simpelweg niks aan. Zorg dat je het mondkapje altijd over mond én neus draagt.

Neem altijd reserve mondkapjes mee

Ga je naar de supermarkt? Ga je met het openbaar vervoer reizen? Of ga je een dagje in de binnenstad shoppen? In dergelijke situaties is het verplicht om een mondkapje te dragen. Tijdens het dragen kan er echter iets met het mondkapje gebeuren. Het advies is daarom altijd één of meerdere reserve mondkapjes mee te nemen. Neem deze wel op een handige manier mee; als je ze in jouw broekzak draagt, komt er direct allerlei stof in het mondkapje terecht. Je kunt je vast voorstellen dat dit niet bevorderlijk is voor de werking van het mondkapje.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie