Lars Haalboom, nummer 7, een van de weinig spelers die zijn normale niveau haalde. Eip Janssen

Fortissimo ook na matige wedstrijd drie punten

20 november 2021 om 18:15 Voetbal

EDE Fortissimo won in hele matige wedstrijd met 4-1 van het uitermate zwakke Wodanseck.

door Eip Janssen

,,Dit soort wedstrijden lopen er tussendoor. Een matige tegenstander en wij niet goed geconcentreerd. Ik heb vooraf aangegeven dat het doelsaldo aan het einde van de rit best belangrijk kan zijn. Ik wilde minstens vijf doelpunten zien. Het is niet gelukt maar de kansen waren er wel”, opende Fortissimo trainer Paul Bremer. Hij zag zijn ploeg na een minuut of twintig op een 1-0 voorsprong komen door een doelpunt van Dennis Veer. ,,Een mooi schot. De 2-0 was uit een corner van Lars Haalboom, die Stan Buitenhuis raak kopte”, had Bremer genoteerd. Een verder vrij bloedeloze eerste helft waarin Wodanseck niet of nauwelijks gevaarlijk werd. De thuisclub hield te veel mensen achter om het overwicht in doelpunten uit te drukken. ,,Dat vond ik ook. Daarom na de rust het spel aangepast en minder verdedigers op een lijn gezet. Maar je hebt gelijk het bleef matig.”

Een slordig spelend Fortissimo zag Roy Bijsterveld in buitenspelpositie de 3-0 scoren. De scheidsrechter, die voor rust enkele keren een twijfelachtig signaal van de Wodanseck assistent wel overnam, besliste nu anders. Een verdedigende blunder leverde de gasten zowaar een tegentreffer op 3-1. ,,Daarna maakte Lars Haalboom (foto), die de doelman van Wodanseck mooi omspeelde een einde aan alle twijfels: 4-1”, besluit de Fortissimo trainer.

Zaterdag wacht de altijd zware en wat beladen uitwedstrijd bij Ede/Victoria. De huidige koploper Fortissimo met 8-21 moet waken voor puntverlies tegen de buren. Dat brak Fortissimo twee jaar geleden ook op na de wegens coronabesmettingen afgebroken competitie. Op coëfficiënt ging promotie naar de derde klasse Fortissimo aan de neus voorbij. Een analyse leerde dat het verlies bij Ede/Victoria daarvoor medebepalend was.

Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium.