Theo Beumer

Harskamp schudt concurrent WZC Wapenveld af

20 november 2021 om 17:42 Voetbal

HARSKAMP Harskamp heeft in de vierde klasse goede zakengedaan. Concurrent WZC Wapenveld werd met 4-1 verslagen.

door Eip Janssen

,,De hele wedstrijd bekijkende een verdiende zege. Maar we laten de Wapenveldse ploeg veel te lang in leven. In de slotfase werd het verschil in spelopvatting pas in doelpunten omgezet”, aldus Harskamptrainer Collin Oosterholt. Hij verlengde afgelopen donderdagavond zijn verbintenis bij de vierdeklasser met nog een seizoen. In de eerste helft was er weinig gevaar te duchten van de gasten uit Wapenveld. ,,Harskamp speelde gewoon goed. Over het spelpeil was ik dik tevreden. Maar je moet ook scoren. De 1-0 van Talib Azerkan vond ik een magere beloning voor ons spel”, ging de Harskamp trainer verder. Zijn analyse was dat de 2-0 in de tweede helft min of het meer het breekpunt was. ,,Donovan Rijlaarsdam pikte de bal op en liet de doelman van WZC Wapenveld kansloos: 2-0. Een paar minuten later werd uit het niets de 2-1 gescoord. Dan is het even opletten maar echt in gevaar is de zege niet geweest”, meende Oosterholt.

De 3-1 uit een schot van zeker vijfentwintig meter was de WZC-doelman te machtig. Talib Azerkan tekende ervoor. ,,Daarna gingen de gasten alles of niet spelen. En na de 3-1 was het Donovan Rijlaarsdam die de bal oppikte. Je weet dat wij snelle spelers hebben en hij er een van is. Rijlaarsdam omspeelde enkele tegenstanders en scoorde de 4-1. Zowel Talib Azerkan als Donovan Rijlaarsdam doen aardige zaken op de regionale topscoorderslijst”, nam de Harskamptrainer maar even mee. In deze klasse waar de gespeelde wedstrijd door afgelastingen de stand onoverzichtelijk maakt, neemt Harskamp nu de tweede plaats in achter huidig koploper EFC ’58. ,,Nog twee wedstrijden voor de winterstop tegen SEH (uit) en thuis tegen De Veluwse Boys, bepalen hoe Harskamp de winterstop ingaat”, sluit Collin Oosterholt af.

De stand in de vierde klasse is nu: EFC ’58 met 8-17, 2. Harskamp 8-16 en 3. De Veluwse Boys 7-14. Heerde staat er virtueel het beste voor met 5-13.

Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium.