Edese hockeyers spelen gelijk tegen Leiden

21 november 2021 om 18:22 Hockey

EDE ,,Ede (archieffoto) heeft met 1-1 verloren tegen Leiden en misschien toch wat gewonnen”, reageerde Ede hockeycoach Bastiaan Bunnik.

Door Eip Janssen

Het 1-1 gelijke spel vond de coach de hele wedstrijd overziende wat teleurstellend. ,,In de eerste helft werd er niet echt goed gespeeld. Maar in de tweede helft was ede goed bij de les. We hebben de nodige kansen gehad maar te weinig gescoord. Maar uiteindelijk gaat Ede, weliswaar op doelsaldo als tweede de winterstop in. Daarnaast lopen we een punt in op koploper Gooische die verliezen”, gaat Bunnik verder. De tweede plaats kan later nog een rol van betekenis gaan spelen. ,,Natuurlijk hoop ik het niet. Maar mocht de hockeycompetitie net als voorgaande seizoenen niet tot een goed einde komen wordt deze niet ongeldig verklaard. De kampioen promoveert en de nummer twee (dat zou dus Ede zijn, red) gaat naar de play-off. Dat was voor deze wedstrijd zeker een doelstelling.”

Ede kwam aan het einde van het eerste kwart op ene 0-1 achterstand. ,,dat bleef ondanks de vele kansen lang zo. Maar in het vierde kwart was het Max Ostermeier die de terechte 1-1 op het scorebord zette. Een scheidsrechterlijke misser, in een situatie waarbij het 2-1 had kunnen worden werd afgefloten. De scheidsrechter gaf na afloop toe dat even voordeel afwachten een betere beslissing was geweest. Maar dat is ook sport en nu viel het in ons nadeel uit. Maar soms is het ook weleens andersom”, besluit Bastiaan Bunnik. Ede hervat de competitie op 13 maart 2022 met een thuiswedstrijd tegen IJsseloever.