De hockeyballen kunnen even worden opgeborgen.
De hockeyballen kunnen even worden opgeborgen. Theo Beumer

Edese hockeydames winterstop in als koploper

21 november 2021 om 18:23 Hockey

EDE De Edese hockeydames gaan na de 3-0 zege op het Nijmeegse Apeliotes als koploper in de eerste klasse de winterstop in.

door Eip Janssen

,,Een goede afsluiting van de eerste competitiehelft. De 3-0 winst was meer dan verdiend”, kijkt staflid Floris - Jan den Houting terug. De basis voor de zege werd gelegd in het eerste kwart. ,,Er werd twee keer gescoord door Alisha de Bock en Dymphe Laan: 2-0. Ede speelde een hoger tempo dan de tegenstander wat resulteerde in goede kansen die we vervolgens ook verzilverden.” In het tweede en derde kwart speelde Apeliotes solide. ,,Toch wisten we de 3-0 te scoren en de wedstrijd op slot te gooien. Het doelpunt was van Alisha de Bock”, ging Den Houting verder.

Ede zag in deze wedstrijd Lieke van Enckevort haar debuut gemaakt voor dames 1. ,,Als A-junior deed ze het goed”, sluit Floris - Jan den Houting af. Ede heeft drie punten voorsprong op het op de tweede plaats staande Bully. Ook Houten op vier punten afstand staande speelt nog mee in de titelstrijd. Na de winterstop opent Ede op 13 maart met een thuiswedstrijd tegen het Groningse GHBS.