Ilse van der Zanden scoorde een schitterend doelpunt.
Ilse van der Zanden scoorde een schitterend doelpunt. DTS Ede

Gelijkspel voor DTS Ede Vrouwen 1 tegen Wartburgia

20 november 2021 om 20:08 Sport Deel je nieuws

Na zes winstpartijen in de competitie en goede bekerwedstrijden hebben de dames van DTS Ede vanmiddag puntverlies geleden in de uitwedstrijd tegen Wartburgia.

Wartburgia begon sterk met hoog tempo en dreiging via hun snelle buitenspelers. DTS had hier even geen antwoord op. In de 9de minuut kreeg de thuisploeg ook nog eens een penalty kado van de scheidsrechter na vermeende handsbal 1-0.

Na een kwartier kantelde de wedstrijd en kreeg DTS controle over de wedstrijd. Kansen volgende via Jill Pijnappels, Sofie Houba en Nikki van Wijk. Helaas werd er niet gescoord en zo was de ruststand 1-0.

Na rust kwam DTS goed uit de startblokken en zette Wartburgia vast op eigen helft. Het kwam in de 55ste minuut verdient op gelijke hoogte door een prachtig doelpunt van Yvette Derks die de bal met een curve in de verre bovenhoek plaatste 1-1. DTS bleef het overwicht houden zonder echt kansen te creëren. Maar de 1-2 viel toch door een werkelijk schitterend doelpunt van Ilse van der Zanden die in de 63ste minuut vanaf de middellijn het doel wist te vinden 1-2.

Wartburgia leek op de knieën maar wist zelf plotseling ook met een afstandsschot in de 73e minuut te scoren 2-2. DTS was van slag en Wartburgia rook haar kansen. De 3-2 was er bijna nadat de spits vrije doorgang kreeg maar schoot naast.

DTS moest weer de energie bij elkaar rapen om alsnog de winst te pakken. Maar bij diverse schoten redde de keeper knap. DTS creëerde weinig tot geen uitgespeelde kansen meer. En zo eindigde deze wedstrijd dan ook in een gelijkspel.

Jill Pijnappels ziet inzet door keeper gestopt worden.