Haikaz Vervaart
Haikaz Vervaart Theo Beumer

Derde tegenvaller op een rij voor DTS Ede

21 november 2021 om 07:28 Voetbal

EDE Na het opstappen van Frank Hol en de vier maanden schorsing van Frank Boers, kreeg DTS Ede de derde teleurstelling in een paar dagen te verwerken. Op eigen veld werd met 2-3 verloren van Nunspeet.

Met precies hetzelfde doelsaldo (11-11), maar met een punt voorsprong op de opponent, liet de thuisploeg het uiteindelijk in de eerste helft liggen. ,,In een open wedstrijd speelden wij een soort van flipperkast voetbal’’, had trainer Arnold Brehler gezien. ,,Nunspeet voetbalde wat makkelijker.‘’

Nadat Robin Franken al vroeg een keer handelend had moeten optreden en Haikaz Vervaart voor het eerste Edese gevaar zorgde, viel rond het half uur de 0-1. ,,Bij een vrije trap stonden wij niet goed. Daarvoor was de overtreding van Haikaz Vervaart ook niet handig.’’ Marnix Tissingh was de schutter.

,,Op zich was er nog niets aan de hand’’, ging Brehler verder. ,,Maar net voor de rust begon het bij een ingooi van Jasper Verstraten. Omdat hij uit het centrum weg was, lag de weg open voor de 0-2.’’ Vincent Huisman scoorde namens de bezoekers.

,,In de tweede helft speelden wij compacter. Hadden ook meer grip op de wedstrijd. Wisten via Christoph Willemsen na een assist van Jasper Verstraten, terug te komen op 1-2. Jasper had nog een kans op de 2-2. Maar een kwartier voor tijd kreeg Ko Snel rood nadat hij aan de noodrem moest trekken. Tot overmaat van ramp ging de vrije trap er ook in: 1-3.’’ Dani Schmitz schoot de bal binnen.

,,Ik bracht met Ricardo Bakker en Daan Dirven nog twee spelers van O23. Daan stelde Remco Speelziek nog in staat de 2-3 aan te tekenen. In de laatste fase was het helaas ‘net niet’, om toch een punt te pakken’’, baalde Brehler, die inmiddels een hele waslijst aan spelers moet missen. Naast Frank Hol en Frank Boers, ook Ahmed Lak, Evert Palm, Jesse Buikema, Geert de Jong, Mohammed Laukili, Etiënne Baars en Wail Kada.

,,Maar we kunnen er zaterdag tegen SVZW gewoon weer elf opstellen’’, sluit Arnold Brehler met een positieve kwinkslag af. DTS Ede staat inmiddels op plaats zeven met twaalf punten. SVZW bivakkeert daar net onder met een punt minder.