Kopkans Atakan Keskin had beter lot verdiend
Kopkans Atakan Keskin had beter lot verdiend Theo Beumer

FC Jeugd zit in de hoek waar de klappen vallen

21 november 2021 om 17:46 Voetbal

EDE FC Jeugd wacht na de 0-1 nederlaag tegen SV Nieuw Utrecht nog steeds op de eerste zege. Aanvoerder Özkan Yilmaz toonde zich een waardig representant van zijn ploeg. Waar menig medespeler snel de kleedkamer opzocht nam de aanvoerder de tijd terug te blikken op het duel.

,,Het zit FC Jeugd bepaald niet mee. Als je binnen een minuut of zes een 2-0 voorsprong neemt geeft dat vertrouwen. Maar om de een of andere reden wordt niet gescoord. Kansen creëren is niet het probleem maar benutten”, somberde Yilmaz. Maar de aanvoerder wil niet alleen naar de aanvallers kijken. ,,Je wint of verliest samen. Van staf tot spelers. Ook wil ik me niet verschuilen over het aantal niet aanwezige (geblesseerde) spelers. Elke speler heeft vanmiddag zijn stinkende best gedaan. Hard gewerkt maar het resultaat is nihil. En dat we na een minuut of tweeëntwintig met tien man komen te staan helpt dat ook niet.”

ROOD Özkan Yilmaz doelde op de veldverwijdering van zijn medespeler Anass Lahnine. Een zeker niet perfect aangespeelde bal van Hakan Yilmaz werd door Lahnine van een door de scheidsrechter niet getolereerd commentaar voorzien. Scheidsrechter Rick de Bruijn uit Nootdorp kwam bij de FC Jeugd dug-out uitleggen waarom hij rood trok. ,,Ik accepteer geen gescheld met een woord dat een vreselijke ziekte uitdrukt. En of het nu tegen mij, een tegenstander of zoals nu een medespeler is, maakt mij niet.” ,,Dat is inderdaad niet goed van Anass Lahnine. Het kwam waarschijnlijk uit frustratie omdat een aantal acties aan onze kant niet lukten”, reageerde Yilmaz.

Hij doelde op kansen voor Mustafa Tirgil en Attakan Keskin die er eerder wel ingingen maar dit seizoen nog niet. ,,Waar het aan ligt? Als we dat wisten stond FC Jeugd wel hoger. De spelers vragen zichzelf dat ook af. Het is zo vaak ‘net niet’ in kansrijke positie.” De gasten konden ook niet echt potten breken. De kansjes die de ploeg uit Utrecht kreeg waren foutieve pasjes van FC Jeugd spelers. Bij een daarvan wist Özkan Yilmaz redding te brengen. ,,Dit was van mij inderdaad een van de betere wedstrijden dit seizoen. Ook in de tweede helft wat goede reddingen. Maar in eerdere wedstrijden was ik soms ook debet aan een doelpunt. Ik had liever punten gehad dan een goede wedstrijd gekeept”, oordeelt de aanvoerder.

Na ruim een half uur spelen scoorde Ismail Sardi uit een corner. ,,Ik was volstrekt kansloos tegen de snoeiharde kopbal. Of het een verdedigingsfout was? Dat heb ik niet gezien”, meende doelman Yilmaz.

Mohammed Mouhouti was in de rust super duidelijk aldus de aanvoerder.                           Foto: Theo Beumer

In de rust stelde FC Jeugd trainer Mohammed Mouhouti (foto) snel orde op zaken. Hij nam daarna snel plaats in de dug-out en liet zijn team alleen. ,,De aanwijzingen waren duidelijk. Daarna hebben we als ploeg elkaar nog even toegesproken. Daar hoeft echt niets achter te worden gezocht”, verzekerde Yilmaz.

JAGEN In de tweede helft heeft FC Jeugd verwoed op de gelijkmaker gejaagd. Maar ook de gasten kregen volop mogelijkheden. Ze werden gemist of de Edese doelman stond op zijn post. ,,In het laatste gedeelte van de wedstrijd zag je de krachten wegvloeien. De wissels konden de man minder situatie niet keren. Of ik wanhoop? Zeker niet. Ik hoop dat na de winterstop de ziekenboeg weer leegstroomt. Nu missen we enkele belangrijke krachten. Nee, namen ga ik noemen. Die kun je zelf wel invullen. Voor mij als aanvoerder en ik weet dat de trainer er net zo over denkt is elke medespeler er een die we nodig hebben. Ik ben ervan overtuigd dat FC Jeugd op tweede klasse niveau, mits volledig nog een rol van betekenis gaat meespelen”, besluit de aanvoerder.

FC Jeugd moet snel aan de inhaalrace beginnen. De ploeg bezet de laatste plaats met acht wedstrijden gespeeld en drie punten. De dichtstbijzijnde ploeg is nu de tegenstander van vandaag (Nieuw Utrecht). Deze ploeg heeft drie punten meer en ook een wedstrijd minder gespeeld. Zondag komt Rksv RODA’23 uit Amstelveen op bezoek bij FC Jeugd.