Fractievoorzitter en lijsttrekker Gerrit Flier (links) en Nico van der Poel op archiefbeeld.
Fractievoorzitter en lijsttrekker Gerrit Flier (links) en Nico van der Poel op archiefbeeld. SGP Ede

SGP Ede stelt kandidatenlijst vast

22 november 2021 om 10:00 Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022

EDE Het bestuur van de SGP in Ede heeft haar kandidatenlijst vastgesteld voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Rond de positie op de lijst van het huidige raadslid Nico van der Poel ontstond vorige maand commotie. ,,Na een zorgvuldige afweging hebben we besloten om Nico van der Poel op plaats 5 van de kandidatenlijst te zetten”, zegt Lambert Kisteman, voorzitter van het SGP-bestuur in Ede.

De kandidatenlijst is vastgesteld na een ledenvergadering op 26 oktober. De diverse door de leden ingebrachte standpunten zijn door het bestuur gewetensvol gewogen en hebben geleid tot deze kandidatenlijst, aldus de partij. Fractievoorzitter en lijsttrekker Gerrit Flier vindt het goed dat de lijst nu vastgesteld is, zodat zijn partij zich kan gaan richten op de verkiezingscampagne. ,,Er is een lijst met mensen die graag dienstbaar zijn aan onze samenleving. We hopen dan ook op een voor de SGP positieve uitslag”, aldus Flier.

,,Wat voor ons zwaar weegt, is de eenheid van onze partij. We hopen en wensen daarom dat de partij en de fractie zich de komende maanden blijvend op inhoudsvolle en principiële politiek zullen focussen”, zegt Kisteman. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie