TOP 2000 Percussion Experience - Café editie, feestelijk muzikaal afscheid Marco Onstenk

22 november 2021 om 13:16 Lokaal Deel je nieuws

Herkenbare TOP 2000 parels afgewisseld met een originele quiz in gezellige café sfeer

De Lunterse musici entertainden in een intiem uitverkocht Euterpe wederom met prachtige pareltjes uit de de TOP 2000 het enthousiaste publiek. Twee jaar na de eerste editie heeft Percussion Experience zaterdagavond 20 november wederom een uniek concert gegeven. Slagwerkorkest KNA aangevuld met goede zang en gitaar, afgewisseld met een ludieke quiz en professioneel ondersteund met licht en geluidsversterking door Joost & Ferry.

Met inachtneming van de geldende coronaregels heeft het concert gelukkig doorgang kunnen vinden, een feestelijke muzikale avond voor publiek en muzikanten.

Ook nu was er veel waardering voor het prachtige Halo (Beyoncé), het ritmische Freestyler (Bomfunk MC’s) en ook andere bekende en minder bekende muziek uit de schatkist van de TOP 2000 viel in goede smaak. Paradise by the Dashboard light was een swingende en energieke afsluiter.

Afscheid Marco Onstenk

Dit concert is het laatste concert van dirigent Marco Onstenk als muzikaal leider van Slagwerkorkest KNA Lunteren. Marco heeft een vaste baan aangeboden gekregen als docent bij een muziekschool in Duitsland, een aanbod wat hij niet kon weigeren.

Marco is 21 jaar muzikaal leider van Slagwerkorkest KNA geweest, met vele muzikale hoogtepunten. De meerderheid van de huidige muzikanten weet niet anders dan dat Marco dirigent is en hebben ook muziekles van hem gehad. Zijn bijdrage aan muziekonderwijs in Lunteren is van onschatbare waarde.

Het orkest is onder zijn enthousiaste leiding veranderd van een marcherende drumband naar een volwaardig top amateurorkest. Nederlands kampioen concertpodium, deelname aan het WMC en geleidelijk aan meer professionele theaterconcerten. Hoogtepunten zijn Let’s Stick Together en Zappa Experience in ’t Schaffelaartheater, The Rise and Fall of the Metropole in het Akoesticum en nu twee edities van TOP 2000 Percussion Experience.

Marco en de Lunterse muzikanten zullen elkaar enorm gaan missen. 

TOP 2000 Percussion Experience
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie