Zakelijk ZVV Ede boekt zevende overwinning op rij

27 november 2021 om 09:55 Voetbal

EDE Een niet groots spelend ZVV Ede won toch vrij gemakkelijk van Excelsior’31 uit Rijssen. De 7-4 zege, net voor de te verwachten zaalvoetbalcompetitiestop in verband met de afgekondigde corona maatregelen, voelde aan als een vervroegd Sint-Nicolaas cadeau.

door Eip Janssen

De speelomstandigheden met slechts enkele bestuursleden, een scheidsrechters begeleider en een persfotograaf aan de zijlijn gaf nooit de sfeer aan die de supportersgroep ‘‘De blauwe herten’, aanwezig is. De ambiance zorgde ervoor dat ZVV Ede voornamelijk zakelijk speelde. Tegenstander Excelsior’31 speelde zeker in de eerste helft statisch en in wandeltempo.

,,Halverwege de eerste helft leek ZVV Ede onderweg naar een makkelijke overwinning. Na doelpunten van Ino Wolters, Achraf Benahmed en Mohammed Hazzat was het 3-0 en was de ploeg nog nauwelijks in de problemen geweest”, opende ZVV Ede voorzitter Leon Verbakel. De 3-1 van Rik Voortman viel op slag van rust en kon als waarschuwing gezien worden. Bekend is dat de gasten uit Rijssen in de tweede helft meestal wat beter voor de dag komen. ,,De aansluitingstreffer volgde direct aan het begin van de tweede helft, zonder dat ZVV Ede de bal had aangeraakt: 3-2. Vervolgens moest de thuisploeg een moeilijke fase overleven en wachten op de 4-2 van Achraf Benahmed.”

Vrij snel daarna zette Excelsior ’31 de stand op 4-3 en leek ZVV Ede wat te wankelen. Doelman Alpay Yüzgeç moest enkele keren handelend optreden. Nadat coach Anouar Tighadouini zijn mannen even streng toesprak kwam er vuur in het Edese zaalvoetbalteam. ,,De 5-3 van Ino Wolters leek de doorslag te geven. Excelsior probeerde het nog met de meevoetballende keeper maar werd daarin tweemaal afgestraft. Ino Wolters, die zijn hattrick maakte, en Mohammed Hazzat schoten raak vanaf eigen helft”, besluit Verbakel De 7-4 die Excelsior’31 scoorde was van statistische waarde.

ZVV Ede blijft ongeslagen koploper in de eerste divisie met de maximale score van 21 punten. ZVV Eindhoven volgt op drie punten en ZVG/Gagemax op vijf punten. Maar deze ploeg heeft nog een wedstrijd tegoed. De verwachting is dat de KNVB de zaalvoetbalcompetitie tijdelijk stil gaat leggen. Mocht dat niet zo zijn wacht ZVV Ede komende vrijdag de wedstrijd tegen hekkensluiter LZV/Kuypers uit Lichtenvoorde.