HV Reehorst vergooit zelf de winstkansen tegen koploper

28 november 2021 om 09:01 Overig

EDE ,,Met 26-27 verloren bij medekoploper D.O.S. Maar wie de wedstrijd heeft gezien weet dat niet de tegenstander ons heeft verslagen, maar wijzelf”, oordeelde HV Reehorst trainer Sander Barents hard.

door Eip Janssen

De immer vrij reële HV Reehorst trainer keek met vooral naar de eerste helft en de laatste vier minuten van het vooraf aangekondigde topduel.

,,De eerste helft en zeker de aanvangsfase was van onze kant zeer matig. Daar hebben we het een ‘beetje’ en dan druk ik mij echt heel voorzichtig uit, verpest. Het was gewoon ondermaats. Na een 6-8 achterstand werd het plotseling zelfs 6-16 voor D.O.S. Er werden zoveel afspeelfouten gemaakt en kansen gemist. Om moedeloos van te worden. Nee, het feit dat wij veel blessures kennen en slechts twee wissels bij ons hadden, doet daar niets aan af.” Bij een 8-18 achterstand kreeg HV Reehorst weer even de geest. ,,Bij rust stonden we met 12-19 achter. Er werd na de rust offensiever verdedigd. De thuisclub moest het van twee spelers hebben, die hebben we geprobeerd uit te schakelen. De ploeg ging erin geloven en kwam terug tot 16-20”, ging Barents verder.

Na een 19-21 achterstand werd het vier minuten voor tijd 26-27. ,,Ik ging er echt in geloven dat wij, ondanks het uitvallen van Niels van Noesel en Laurens Bies, waardoor we geen wissels meer hadden, konden winnen. Maar als je in de laatste vier minuten met twee man meer zeker vijf honderdprocent kansen niet weet te verzilveren, is het over”, sipte de trainer.Hij kon na afloop even niet meer de juiste woorden vinden het echec in een goed perspectief te zetten. ,,Gelukkig wist routinier Jeff de Quay dat wel. Dat helpt bij de verwerking”, gaat Barents verder.

COMPETITIE De handbalcompetitie wordt ondanks de vrijdag genomen coronamaatregelen, die inhouden dat er niet getraind maar wel gespeeld mag worden, niet stopgezet.

,,Een half bakken oplossing is door de landelijke bond bedacht. Wedstrijden op zaterdag na 17.00 uur mogen worden verzet dan wel afgelast worden. Wedstrijden op zondagmiddag gaan in ieder geval door. Dat gaat zeker scheefgroei in de competitie opleveren. Niet elke ploeg zal erbij blessures belang bij hebben wedstrijden te verzetten. Waarom deze oplossing? Ik vermoed dat de competitieleiding het lastig gaat vinden later in het seizoen een oplossing te vinden. De planning in de zalen is misschien te lastig. Maar dit doet de eerlijkheid in de sport ook geen goed”, eindigt de na dit seizoen bij HV Reehorst vertrekkende Sander Barents.

HV Reehorst is nu afgedaald naar de zesde plaats. De Edese handbalploeg telt vier verliespunten achterstand op de twee koplopers JD Techniek/Hurry Up 2 en D.O.S. Zondag 12 december gaat HV Reehorst op bezoek bij Udi 1896 in Arnhem. De aanvang is om 14.30 uur.