Afbeelding
Pixabay

Basketbalbond legt amateurcompetities tot 2022 stil

30 november 2021 om 11:37 Overig

EDE (ANP) De Nederlandse basketbalbond (NBB) heeft besloten de amateurcompetities tot 2022 uit te stellen. De competities die vallen onder topsport gaan wel door.

,,Het doel van de maatregelen is om de snelle toename van het aantal coronabesmettingen en de ziekenhuisopnames af te remmen. De NBB vindt het belangrijk om daar maximaal aan bij te dragen”, meldt de NBB.

‘LASTIG DILEMMA’ De bond roept verenigingen op om binnen de mogelijkheden die er zijn trainingen, clinics en opleidingen te blijven verzorgen voor hun leden en daar waar mogelijk oefenwedstrijden onderling te organiseren.

,,We staan hier voor een enorm lastig dilemma. Het blijven sporten en bewegen in deze bijzondere tijd is van groot belang, sporten en bewegen is immers deel van de oplossing. We voelen echter ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid. We willen voorkomen dat teams zonder te trainen wedstrijden moeten spelen met risico op blessures als gevolg”, aldus Joop Brakenhoff, de voorzitter van de NBB.

AFWEGINGEN ,,In de afgelopen weken constateerden we dat het aantal afzeggingen van wedstrijden wegens corona is opgelopen. Ook dit is meegenomen in de afwegingen. Met alle informatie die we nu hebben, vinden we dat uitstel van de drie competitieronden in december de beste oplossing is.”

In het nieuwe jaar hoopt de NBB de competities te kunnen hervatten.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie