Afbeelding
Theo Beumer

Lunterse Berg Trail afgelast

30 november 2021 om 12:46 Overig

LUNTEREN De Lunterse Berg Trail gaat niet door. Het nieuwe sportevenement, wat op 4 december zou worden gehouden, is vanwege corona bij de organisatoren afgelast. 

,, Als donderslag bij heldere hemel’’, is de eerste reactie van Robin Kinsbergen namens het organiserende Cairn Trails & Adventures. ,,Een bittere pil voor de deelnemers en zeer zeker ook voor ons als organisatie. Ruim twee jaar van voorbereiding. Deze editie was al voor 19 september 2020 aangevraagd maar door Covid-19 restricties uit de lucht gehaald. Nu, in een korte aanlooptijd na vrijgeven vergunning, alle focus gehad op zaterdag 4 december 2021 met telkens de spanning van de persconferenties en mogelijk hieruit voortvloeiende gevolgen voor deze Trailrun. Natuurlijk opgelucht en blij met het uiteindelijk definitief groene licht, ‘’we kunnen door’’.



,,Echter bleek sinds vanmorgen (dinsdag) dat wij hier op kantoor volledig in quarantaine moeten tot minstens aanstaande zondag. Wij zijn allen positief getest. Zonder al te veel klachten, maar toch. Wij stonden gewoon alwéér klaar voor opbouw en organisatie van het evenement en wederom kunnen we een CAIRN TRAIL niet organiseren. Het draaiboek was zo goed als klaar, de routes zouden morgenavond online worden gepubliceerd en ook de gebruikelijke briefing stond klaar voor verzending. En weer moeten wij onze deelnemers en onze achterban teleur stellen met dit negatieve nieuws.’’



,,Wij hopen binnen 48 uur een alternatieve datum veilig te stellen bij gemeente en terrein eigenaren. Uiterlijk zondag 5 december hopen wij onze deelnemers te informeren over een nieuwe datum. Onze welgemeende excuses voor dit teleurstellende bericht. Veel van de inmiddels ingeschreven deelnemers behoren tot onze trouwe bezoekers van de CAIRN TRAILS. Hopelijk kunnen we dit vasthouden, ook na dit doemscenario’’, besluit Robin Kinsbergen in een mail.

Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie