Afbeelding
Foto: Pixabay

Consumentencollectief UnitedConsumers scoort hoog op kwaliteit

7 december 2021 om 07:13 Partnercontent

Nu het eind van het jaar in zicht komt, kiezen consumenten massaal voor een nieuwe zorgverzekering. Consumentencollectief UnitedConsumers introduceerde eerder dit jaar al haar nieuwe zorgverzekering, welke tegen een scherpe premie van 114,90 per maand wordt aangeboden in 2022. Het is hiermee één van de goedkoopste basisverzekeringen in Nederland. Opvallend is dat met name mensen ouder dan 30 jaar voor de nieuwe zorgverzekering van UnitedConsumers kiezen. 

Uitgebreide dekking spreekt consumenten aan

Een van de redenen die de nieuwe verzekering van UnitedConsumers (UC) populair maakt, is de goede dekking hiervan. Contractuele zorg wordt 100% vergoed bij de keuze voor de Bewuste keuze basisverzekering van UC. Binnen diezelfde polis wordt zorg bij zorgverleners zonder contract voor 65% gedekt. Naast de basisverzekering biedt UC de mogelijkheid om verschillende aanvullende verzekeringen af te sluiten. Denk bijvoorbeeld aan een tandverzekering. Hoge zorgkosten kunnen op deze manier vermeden worden. Tegelijkertijd betaalt de consument alleen voor de zorg die hij of zij ook daadwerkelijk nodig heeft. 

Verhogen eigen risico levert financieel voordeel op

Voor verzekeringnemers kan het interessant zijn om het eigen risico van de zorgverzekering vrijwillig te verhogen. Een hoger eigen risico resulteert namelijk in een lagere premie per maand. Deze besparing kan oplopen tot een korting van enkele honderden euro’s, vaak maximaal 240 euro, op jaarbasis. Houd er rekening mee, dat het eigen risico aangewend wordt bij een zorgbehoefte. Dat geldt overigens niet voor een bezoek aan de huisarts of bijvoorbeeld wijkverpleging. Standaard staat het eigen risico op 385 euro. Dit valt te verhogen tot een bedrag van 885 euro op jaarbasis. Bekijk vooraf goed of u de zorgkosten tot 885 euro financieel kunt dragen. U wilt geen onnodig grote risico’s nemen. 

Stap voor 1 januari over van zorgverzekeraar

Wanneer u volgend jaar van een voordelige zorgverzekering wilt profiteren met een uitgebreide dekking, is het belangrijk de wijziging voor 1 januari door te geven aan de verzekeraar. U kunt er ook voor kiezen om een verzekering in de periode tot en met 31 december op te zeggen. In dat geval heeft u tot 31 januari de tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe zorgverzekering. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie