PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Ede

‘Praktijk moet uitwijzen of maatschappelijke opvang gebouw 17 voor iedereen passend is’

Politiek
Foto: Gemeente Ede
13 dec 2021, 18:29
 Voor de komende tijd staat het renoveren en moderniseren van de opvangvoorziening gebouw 17 op het Kazerneterrein in Ede op de agenda.
Voor de komende tijd staat het renoveren en moderniseren van de opvangvoorziening gebouw 17 op het Kazerneterrein in Ede op de agenda.
EDE

De maatschappelijke opvang in gebouw 17 is niet voor iedereen een passende plek. Volgens de gemeenteraad wordt gedacht dat de locatie voldoende ruimte biedt als de verbouwing is afgerond ,,maar de praktijk moet nog uitwijzen of dit inderdaad het geval is.” De raad mist in de visie op maatschappelijke opvang een langetermijnstrategie en verzoekt het college elk jaar bij de perspectiefnota inzicht te geven in de capaciteit van de opvang, het aantal dak- en thuislozen en situaties waarin niet in passende opvang kan worden voorzien.

In de visie op de maatschappelijke opvang (MO) van de Valleiregio, onder de naam ‘Zo zelfstandig mogelijk wonen’, wordt gezegd dat ,,de focus ligt op het voorkomen van dakloosheid. Grip op het leven krijgen en houden is niet altijd eenvoudig. Het leven brengt hindernissen mee. Mensen met (tijdelijk) minder veerkracht, psychische of psychosociale..

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via: