FC Jeugd weet nu al dat de winterstop zeker tot 6 februari is verlengd.
FC Jeugd weet nu al dat de winterstop zeker tot 6 februari is verlengd. Theo Beumer

KNVB stelt herstart van (top) amateurs voorlopig uit

18 december 2021 om 10:10 Voetbal

EDE (ANP) De beste amateurvoetballers komen in januari nog niet in actie. De KNVB heeft besloten dat de tweede divisie, derde divisie en hoofdklasse nog niet meteen in het nieuwe kalenderjaar worden hervat.

Dat heeft alles te maken met de verlenging van de coronamaatregelen tot 14 januari. Veel ploegen kunnen voorlopig niet trainen omdat dit na 17.00 uur nog niet is toegestaan. De KNVB vindt het niet verantwoord om dan wel in het weekeinde te spelen. Volgens de voetbalbond kunnen spelers zich zonder te trainen onvoldoende voorbereiden op een herstart vanaf 14 januari.

SCENARIO’S In het meest gunstige scenario kan er volgens de KNVB in het weekeinde van 5 en 6 februari weer gevoetbald worden. Maar daarvoor moeten de coronamaatregelen vanaf 14 januari wel worden versoepeld. De nationale voetbalbond gaat de komende weken scenario’s uitwerken over hoe de verschillende competities kunnen worden uitgespeeld, eventueel met een aangepaste opzet van de nacompetitie. Vanwege de inmiddels opgelopen achterstanden zal de speeldagenkalender aangepast moeten worden.

De KNVB heeft de beslissing om de herstart van de competities voor de topamateurs uit te stellen in overleg met de CVTD (Coöperatieve Vereniging Tweede en Derde divisies) en COH (Centraal Orgaan Hoofdklassen) genomen. De nationale voetbalbond legde de bewuste competities begin deze maand stil, nadat het kabinet een avondlockdown had ingevoerd vanwege oplopende coronacijfers.

DISTRICTEN Het KNVB district West 1, waar FC Jeugd in de tweede klasse uitkomt heeft ook alle wedstrijden voor de maand januari 2022 uit het programma gehaald. De eerste competitiewedstrijd die voorlopig voor FC Jeugd is gepland staat op de rol voor zondag 6 februari. Dan wordt Hooglanderveen bezocht.

Verwacht wordt dat het KNVB district Oost snel volgt.

ZAALVOETBAL Ook de landelijke zaalvoetbalcompetitie is voorlopig stilgelegd. Voor ZVV Ede is de eerstvolgende wedstrijd nu pas op 18 februari 2022 vastgesteld. JCK/AISO komt dan mogelijk naar Ede. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie