Afbeelding
Politie Ede

Hulphond loopt verwonding op na aanval andere hond, politie zoekt baasjes

21 december 2021 om 15:15 Dieren

EDE Blindengeleidehond Pax heeft dinsdag kort na de middag een flinke verwonding opgelopen aan zijn oor. De hulphond was onderweg naar station Ede-Wageningen met zijn baasje toen hij werd gegrepen door een andere hond. De politie is op zoek naar een jong stel van rond de 20 jaar oud dat met deze hond aan het wandelen was.

Het incident gebeurde op een bospad parallel aan de noordzijde van het spoor Arnhem-Utrecht, van de Sijsselt richting station Ede-Wageningen. Toen de blinde man en het jonge stel elkaar passeerden, greep de hond van het stel de blindengeleidehond in diens linkeroor. De jonge vrouw zei vervolgens nog sorry tegen de man. 

BLOED De eigenaar van de hulphond had niet in de gaten wat er precies gebeurd was totdat hij bij het station arriveerde. Daar werd hij door omstanders aangesproken omdat zijn hond hevig bloedde. Het bleek dat er bij de zwarte labrador een stuk van zijn linkeroor ontbrak. 

De dierenambulance werd gewaarschuwd en het personeel heeft de hond ter plaatse verbonden. De man werd vervolgens geadviseerd om naar zijn eigen dierenarts te gaan om te onderzoeken of er hechtingen nodig waren. 

,,Herken je jezelf in dit verhaal als een van de wandelaars die de blinde man passeerden? Meld je dan even bij ons, zodat we je in contact kunnen brengen met de blinde man", aldus de politie. Dit kan via 0900-8844, referentienummer: 2021593743.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie