Afbeelding
Foto: Pexels

Welke verzekeringen zijn noodzakelijk als ondernemer?

23 december 2021 om 15:44 Partnercontent

Als ondernemer ben je al gewend om risico’s te nemen. Sommige risico’s zijn echter te groot om te nemen. Gelukkig kun je je voor die risico’s verzekeren. We laten je hier zien welke verzekeringen er zijn en welke verstandig zijn om af te sluiten. Natuurlijk is het altijd aan jou als ondernemer om te bepalen welke risico’s je wel neemt en welke je laat verzekeren.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB)

Een AVB afsluiten is zo gedaan, maar voordat je dat doet, is het belangrijk dat je je goed inleest en vergelijkt. Er zijn namelijk meerdere bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen om af te sluiten als ondernemer. Je hebt de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven, de beroepsaansprakelijkheidsverzekering en de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering. Per verzekering dek je andere risico’s. Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor het risico van aansprakelijkheid, wanneer jij, je medewerkers, of jouw producten schade veroorzaken bij anderen. Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd tegen eventuele schadeclaims of wanneer je een beroepsfout maakt en anderen daardoor schade lijden. Met de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd wanneer tegen de aansprakelijkheid van bestuurders, commissarissen of toezichthouders. Bijvoorbeeld bij wanneer anderen financiële schade lijden door een bestuurlijke fout. Het ligt aan de werkzaamheden die je uitvoert, welke verzekering het beste bij je past.

Zakelijke autoverzekering

Ben je regelmatig onderweg? Dan is het verstandig om te kijken naar een zakelijke autoverzekering. Als je een auto hebt die je zowel zakelijk als privé gebruikt, dan moet je de auto toch zakelijk verzekeren. Een zakelijke autoverzekering heeft dezelfde opties als een autoverzekering die je voor privé afsluit. De goedkoopste optie is WA en de duurste optie is WA + volledig Casco. Daarnaast kun je nog aanvullende verzekering afsluiten, zoals een ongevallenverzekering voor inzittenden, een schadeverzekering voor inzittenden en een rechtsbijstandverzekering.

Rechtsbijstandverzekering

Deze verzekering is niet alleen handig als aanvulling op je zakelijke autoverzekering. Het kan ook zijn dat je een geschil krijgt met een klant bijvoorbeeld. Dan is het fijn dat je altijd kunt rekenen op juridisch advies en eventuele proceskosten vergoed worden. Ook bij een rechtsbijstandverzekering zijn er varianten qua dekking. Bekijk wat de verschillen zijn en kies voor de variant die het beste aansluit bij jouw wensen.

Cyberverzekering

Zeker in deze tijd is een dergelijke verzekering niet overbodig. Is deze verzekering iets voor jouw bedrijf? Doe de cyberrisicoscan op www.allianz.nl/cyberrisicoscan Met een cyberverzekering ben je verzekerd voor de schade die een cyberincident of systeeminbraak toebrengt aan derden. Het kan zomaar zijn dat de computersystemen tijdelijk niet te gebruiken zijn door een cyberaanval. In veel bedrijven is een computersysteem het hart van het bedrijf. Zonder computer kunnen ze niks. Met deze verzekering ben je hiervoor verzekerd. Maar ook als er door een cyberaanval geld van je rekening wordt geschreven. Voor veel bedrijven is deze verzekering een redding in nood. Heeft er een cyberincident zich voorgedaan? Of  heeft u het vermoeden dat dit zich heeft voorgedaan? U kunt dan 24/7 contact opnemen met de Allianz Cyber Hulpdienst. Een incident manager zal u ondersteunen. U kunt bijvoorbeeld rekenen op de ondersteuning van de volgende specialisten:

  • Cyber IT specialisten
  • Forensische specialisten
  • Juridische adviseurs
  • Communicatie professionals
  • Deskundigen op het gebied van kredietbeheer

Transportverzekeringen

Heb je een bedrijf waarbij je veel producten vervoert? Dan is het goed om te kijken naar een transportverzekering. Hiervoor zijn verschillende verzekeringsoplossingen, afhankelijk van jouw situatie. Een verzekering als deze is essentieel bij het vervoeren van goederen.

Verzekering voor bedrijfsmiddelen

Wat voor soort bedrijf je ook hebt, je hebt altijd te maken met bedrijfsmiddelen. Zonder deze middelen heb je geen bedrijf. Dus het is verstandig om te kijken naar een inventaris-/goederenverzekering. Voor iedere sector is er een verzekering, dus er is altijd een verzekering die bij je past.

Nog meer tips als startende ondernemer?

Als startende ondernemer komt er nou eenmaal veel op je af. Je moet werkelijk overal aan denken. De kans is groot dat je iets vergeet. Extra steun is daarom altijd fijn. Voor extra tips en informatie ben je bij KVK aan het goede adres.        

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie