Afbeelding
Photo by Kam Idris on Unsplash

Hoe lang gaan witgoedapparaten ongeveer mee?

24 december 2021 om 11:00 Partnercontent

Je hebt het misschien wel is gehoord, apparatuur en meubels zijn van veel mindere kwaliteit dan vroeger. De levensduur van apparaten is dus korter geworden. Dit is vervelend én slecht voor het milieu. Meer mensen gooien namelijk hun apparaten weg en kopen nieuwe die weer gefabriceerd moeten worden. Een andere optie dan gelijk je apparaat wegdoen, is dan ook het laten repareren van je witgoedapparaten. Je kunt dan contact opnemen met een witgoed reparateur!

De gemiddelde levensduur van apparaten

Door witgoedapparaten bewust zo te maken dat ze minder lang meegaan, zorgt ervoor dat mensen nieuwe moeten kopen. Er valt dus simpel gezegd geld mee te verdienen.

Gemiddeld gaan apparaten 10 jaar mee. Denk in dat geval aan de vaatwasser, oven, magnetron, koelkast en wasmachine. Witgoedapparaten zoals een broodrooster, koffiezetapparaat en tosti-apparaat kunnen er makkelijk al sneller mee ophouden.

Wat kan je zelf doen?

Er zijn gelukkig dingen die je zelf kunt doen om ervoor te zorgen dat je spullen langer meegaan. Iets dat hieronder valt is heel simpel, lees de gebruiksaanwijzing goed door! Door dit te doen voorkom je dat je het apparaat niet goed behandeld. Je witgoedapparaten regelmatig onderhoud en op tijd schoonmaken kan ook al wonderen doen.

Toch maar laten repareren?

Het eerste wat je moet doen als je witgoed apparaat ermee ophoudt, is kijken of je nog garantie hebt! Is dit het geval? Ga er gelijk mee terug naar de winkel. Vaak is het ook zo dat er geen garantie meer op zit, in dat geval kun je contact opnemen met een witgoed reparateur. Deze professionals weten alles over witgoed en wat nodig is om jouw apparaat zo snel mogelijk weer te laten werken. Je kunt gelijk de verwachte kosten en voorrijkosten aanvragen als je contact met hen opneemt. Zo weet je waar je het goedkoopste uit bent en wat de beste optie is voor jou! Let op: verwachte kosten kunnen altijd nog oplopen.  

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie