Afbeelding
Foto 123RF

De handigste gezondheidsgadgets van 2022

26 december 2021 om 07:00 Partnercontent

Gadgets worden tegenwoordig in allerlei soorten en maten uitgebracht. Je kunt hierbij denken aan speelgoedgadgets, aan gadgets ter vermaak én aan gezondheidsgadgets. De laatstgenoemde gadgets zijn handige producten waarmee je je leven gezonder én aangenamer kunt maken. Dit geldt onder andere voor de gadgets welke in dit artikel besproken worden.

Een slimme thermostaat

Een thermostaat is in elk huis onmisbaar. Met dank aan de thermostaat kun je immers de gewenste temperatuur in huis verkrijgen. Om dit zo gemakkelijk mogelijk voor jezelf te maken, is het advies om voor een slimme thermostaat te kiezen. Met een slimme thermostaat geniet je van enkele voordelen:

  • Je kunt de thermostaat op afstand bedienen. Dit doe je bijvoorbeeld simpel via je smartphone. Ook als je lekker op de bank ligt, hoef je niet meer op te staan en naar de thermostaat te lopen. Pak je smartphone erbij en stel de thermostaat direct op de gewenste manier in.
  • Je kunt de thermostaat een vast programma laten volgen. Een ander voordeel van een slimme thermostaat is de programmeringsmogelijkheid. Wil je bijvoorbeeld dat de thermostaat elke ochtend om 8 uur aan gaat? Bij een slimme thermostaat kun je dit geheel naar wens instellen.   
  •  Je hoeft niet per sé thuis te zijn om de thermostaat te bedienen. Ben je na een lange dag werken in de frisse buitenlucht bijna thuis? Pak je smartphone erbij en zet de slimme thermostaat alvast een paar graden hoger. Zodra je in je huis aankomt, is het al een stukje warmer. Zonder dat je hier op hebt hoeven te wachten.

Het mag duidelijk zijn: een slimme thermostaat is écht slim. Bijkomend voordeel is dat deze thermostaten steeds goedkoper geworden zijn. Als je zelf ook zo’n thermostaat wilt gebruiken, hoef je dus niet meer al te diep in de buidel te tasten.

Verwarmde handschoenen

Niet alleen een slimme thermostaat is een aanrader, maar ook verwarmde handschoenen. Met verwarmde handschoenen warm je je handen moeiteloos op, waarna je handen ook écht warm blijven.

Hoe dit mogelijk is? Dit is te danken aan de samenstelling van dergelijke handschoenen. Om elektrische handschoenen te produceren, gebruikt een fabrikant meerdere onderdelen. Met name het verwarmingselement en de accu zijn hierbij onmisbaar. De accu drijft het verwarmingselement aan, waardoor de handschoen verwarmd wordt. Zodra je de handschoenen aantrekt, ben je direct van je koude handen af.

Is dit nou een typisch gezondheidsgadget? Ja, absoluut. Het hebben van koude handen is niet alleen vervelend, maar kan ook schadelijk voor de gezondheid zijn. Dat komt doordat de bloedvaten zich samentrekken, waardoor het bloed niet meer goed naar de handen kan stromen. Door de juiste verwarmde handschoenen aan te trekken, worden de bloedvaten snel weer wijder. Dát komt jouw gemoedstoestand en gezondheid alleen maar ten goede.

Bij de verwarmde handschoenen moet je overigens goed rekening houden met de accu. Is de accu helemaal leeg? Laad ze dan meteen op, zodat de volgende dag de verwarming in de handschoenen weer werkt.

Slaapsensor

Heb je enig idee wat het belang van een goede nachtrust is? Als je een nacht slecht slaapt, merk je de gevolgen hiervan nog niet al te erg. Slaap je echter meerdere nachten achter elkaar slecht? Dan merk je dit wel. Dit merk je bijvoorbeeld aan je concentratievermogen, aan je gemoedstoestand en aan pijntjes in het lichaam.

Je bent dan ook heel erg gebaat bij een goede nachtrust. Om je nachtrust te verbeteren, kun je kiezen voor een slaapsensor. Dit is een kleine sensor die je onder de matrasbeschermer moet stoppen. Zodra je in je bed plaatsneemt, meet deze sensor tal van zaken op.

Zo meet deze sensor je hartslag op, je ademhaling op en de hoeveelheid bewegingen die je in een nacht maakt. Aan de hand van de bijbehorende app kun je de volgende ochtend een analyse van je nacht inzien. Door hier gericht mee aan de slag te gaan, kun je je nachtrust gaan verbeteren.

De gevolgen hiervan zijn erg groot. Je staat niet alleen uitgerust op, maar je voelt je vanaf het eerste moment ook een stuk fitter. Doordat je ook minder last van pijntjes in het lichaam hebt, voel je je een stuk gelukkiger. En dat allemaal dankzij de slaapsensor die je onder de matrasbeschermer stopt.

Word je na een lekkere nacht slapen wakker? Trek je kleding aan, doe je verwarmde handschoenen aan en fiets naar je werk toe. Aan het einde van je werkdag kun je je smartphone erbij pakken en de slimme thermostaat naar wens instellen. Het leven kan zo mooi zijn als je de beschikking over de juiste gezondheidsgadgets hebt.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie