Afbeelding
Foto door form PxHere

Zelf je schoorsteen vegen, kan dat?

3 januari 2022 om 07:05 Partnercontent

Je kent het vast wel, in de winter lekker achter de openhaard zitten. De schoorsteen aansteken is heerlijk en iedereen kan wel van die sfeer genieten. Iets dat daarbij komt kijken is alleen ook het schoonmaken van je schoorsteen. Nu kan het soms vrij prijzig zijn om dit te laten doen. Toch maar eerst zelf proberen dus! Dit is zeker een optie. Lees verder …

Zelf je schoorsteen vegen 

Er zijn geen wettelijke verplichtingen in Nederland omtrent het vegen van je schoorsteen. Toch wordt het wel sterk aangeraden om het te doen. Hier zijn verschillende redenen voor: 

  • Veiligheid: De kans op een schoorsteenbrand en CO-vergiftiging is veel kleiner als je een schone schoorsteen hebt. Dit is voor jezelf ook een fijn idee.
  • Milieuvriendelijk: Als je een schone schoorsteen hebt, zorgt dit voor minder fijnstof en schadelijke roetdeeltjes. Nu is dit alleen beter voor het milieu, ook is het beter voor je eigen gezondheid! 
  • Besparing energiefactuur: Een schone schoorsteen zorgt nou eenmaal voor minder verbruik van brandstof. Omdat het gebruik efficiënter is, heeft dit een goede invloed op je portemonnee. Mooi meegenomen dus!

Het inschakelen van een professionele schoorsteenveger

We hebben dus vastgesteld dat het goed is om toch om de zoveel tijd je schoorsteen te vegen. Nu nog doen! Het beste is om toch wel een professionele schoorsteenveger in te schakelen. Al brengt dit kosten met zich mee, het is de meest veilige optie. Het is niet voor niks dat we hier professional voor hebben! 

De kosten om je schoorsteen te laten vegen verschilt per bedrijf en wat je allemaal laat doen. De kosten variëren van €50 tot €200.  

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie