Afbeelding
Viesturs Lacis

Skeletonster Kimberley Bos pakt opnieuw podiumplaats in World Cup

31 december 2021 om 11:11 Overig

EDE Skeletonster Kimberley Bos heeft vrijdag bij de World Cup in het Letse Sigulda opnieuw een podiumplaats weten te bemachtigen. Ze werd derde. De 28-jarige Edese, die eerder deze maand in Winterberg de eerste Nederlandse ooit werd die een wedstrijd won op het hoogste niveau, blijft door die prestatie het World Cup klassement aanvoeren. 

,,Dat ik nog steeds aan de leiding sta, voelt best een beetje bizar, maar is erg leuk”, aldus Bos. ,,We hebben nog twee wedstrijden te gaan, te beginnen volgende week, opnieuw in Winterberg. Ik hoop dit in het nieuwe jaar vast te houden.”

‘WAT SLORDIG’ In Sigulda greep de Oostenrijkse Janine Flock, net als bij de vorige wedstrijden op de Letse baan, de zege. Bos begon met een zesde plek in de eerste heat, maar was in de tweede heat juist de snelste van het hele veld. ,,De eerste run was wel een goede, maar toch wat slordig”, zo zegt Bos. ,,Ik moest iets te hard werken en kon de slee te weinig laten lopen. Het was op zich oké, maar er zat wel meer in.”

Dat bleek ook wel in de tweede heat. Bos zette bij de start een persoonlijk record neer en kwam uiteindelijk slechts 0.34 seconden tekort voor de winst. ,,Die tweede run was een stuk beter en het is mooi dat ik de snelste was. Ik kon de slee wat meer laten lopen en zo meer snelheid opbouwen. Dan ga je een kilometer per uur harder en dan ben je een heel stuk sneller. Al met al ben ik tevreden. Er zijn genoeg dingen om van te leren, maar ik ben blij dat ik er nog een podiumplaats uitgesleept heb.”

Afbeelding
Bos noemde de baan in Letland voorafgaande aan de wedstrijd 'tricky'.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie