Afbeelding
PR

KNVB rekent erop per 5 februari het amateurvoetbal te kunnen hervatten

3 januari 2022 om 15:08 Voetbal

EDE De KNVB hoopt in het weekeinde van zaterdag 5 en zondag 6 februari de amateurvoetbalcompetitie te kunnen hervatten. De planning van de wedstrijden in Voetbal.nl is daarop aangepast.

Sinds begin december ligt het amateurvoetbal stil als gevolg van de coronamaatregelen. Momenteel mag er door de senioren beperkt worden getraind. Het kan slechts in tweetallen en dat mag alleen overdag. Na 17.00 uur is trainen niet toegestaan.

Op vrijdag 14 januari is er weer een persconferentie. De KNVB mikt erop dat de coronamaatregelen snel daarna, misschien we per zaterdag 15 januari versoepeld zullen worden. De clubs hebben dan drie weken de tijd om zich voor te bereiden op de herstart van de competitie.

Het zal overigens nog een hele toer worden de competitie uit te spelen. De eerder afgelaste duels zijn nog niet in een programma opgenomen. Het streven van de KNVB is er nog steeds opgericht in het weekeinde van zaterdag 28 en zondag 29 mei de laatste ronde te laten spelen. Duidelijk is ook dat de carnavalsweekeinden 26/27 februari en 5/6 maart benut zullen worden om inhaalduels te spelen. Ook in het paasweekeinde (zaterdag 16 en maandag 18 april) zullen heel veel clubs een dubbelprogramma moeten afwerken.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie