Jongerenmaatjes
Jongerenmaatjes Kirsten Van Driel-Polak

Jongerenmaatjesproject CVVE maakt kans op Appeltje van Oranje 2022

10 januari 2022 om 10:13 Lokaal Deel je nieuws

Het jongerenmaatjesproject van Coördinatie Vrijwilligers Vluchtelingen Ede (CVVE) maakt kans op een Appeltje van Oranje 2022. En vanaf 12 januari kan het Nederlands publiek de winkansen van dit project vergroten. Dat kan door te stemmen op jongerenmaatjesproject CVVE als favoriet. Er zijn in totaal 39 projecten in de race voor de prestigieuze prijzen, die jaarlijks door het Oranje Fonds worden uitgereikt aan uitzonderlijke sociale projecten. Stemmen kan tot en met 21 januari via stem.oranjefonds.nl.

Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar Kansengelijkheid voor álle jongeren. Het Oranje Fonds wil dat niemand er alleen voor staat en iedereen mee kan doen in onze samenleving. Daarom versterken en verbinden zij organisaties, vrijwilligers en donateurs die bijdragen aan een verbonden samenleving. Dankzij projecten als het jongerenmaatjesproject van CVVE voelen jongeren dat zij ertoe doen en hoeven zij er niet alleen voor te staan in Nederland. Dat is al een bijzondere prestatie op zich, maar er zijn slechts drie Appeltjes van Oranje te vergeven. Het aantal stemmen dat de kanshebbers krijgen, bepaalt mede wie er doordringen naar de laatste tien nominatieplaatsen. Het project dat de meeste stemmen in de wacht sleept, gaat in elk geval door naar de laatste tien. Hieruit worden door een jury uiteindelijk de drie winnaars gekozen.

CVVE maakt verbinding tussen mensen vanuit een vluchtsituatie en Edenaren. Binnen het jongerenmaatjesproject verbindt CVVE jonge vluchtelingen en Nederlandse jongeren tot 23 jaar aan elkaar. Jonge statushouders willen een maatje om leuke dingen mee te doen en erop uit te gaan, maar vooral omdat ze zich realiseren dat omgaan met een Nederlander en in alledaagse situaties Nederlands praten, ze helpt in hun eigen ontwikkeling en het bouwen aan hun toekomst. Esther Blokker, coördinator van het jongerenmaatjesproject: “We zien dat nieuwe jongeren meer zelfvertrouwen krijgen in het spreken van de Nederlandse taal en zelfredzamer worden. Daarnaast horen we van Nederlandse jongeren dat zij cultuur sensitiever worden en het contact als verrijkend ervaren. Het is een ervaring voor het leven. Een vrijwilliger vertelde zelfs dat ook haar ouders anders waren gaan denken over vluchtelingen. Genomineerd zijn voor een Appeltje van Oranje, geeft het project en de deelnemende jongeren een boost. Dus stem op ons, want jouw stem doet ertoe.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie