Afbeelding
Gemeente Ede

Kunstwerk ‘Wishful Thinking’ nieuwe toevoeging stadsbeeldentuin Ede

14 januari 2022 om 17:45 Kunst

EDE Op de hoek van de Amsterdamseweg en de Notaris Fischerstraat in Ede is deze week een nieuw kunstwerk geplaatst met de titel ‘Wishful Thinking’. Het beeld is een schenking van het Harmsen van der Vliet-Ameshoff Cultuurfonds (HvA) aan de gemeente Ede. Het kunstwerk maakt onderdeel uit van de groeiende stadsbeeldentuin in het centrum van Ede.

Wishful Thinking is vervaardigd door beeldhouwer Tineke Thielemans uit Bennekom. Met haar werk heeft zij de mens willen symboliseren die van de slechte wereld de overstap wil maken naar een perfecte wereld. Wethouder Veltman (cultuur) is blij met de schenking: ,,Het beeld is geplaatst bij het appartementengebouw Roodenburgh van Woonstede en komt daar goed tot zijn recht. Ik hoop dat het werk veel mensen nieuwsgierig maakt en aan het denken zet. Mooi om te zien hoe de stadsbeeldentuin zo steeds mooier wordt.’’

STADSBEELDENTUIN Het HvA cultuurfonds is in 2001 in het leven geroepen door het nalatenschap van Anna Ameshoff. De in 1993 overleden inwoonster van Ede schonk haar vermogen aan haar laatste woonplaats. In haar testament heeft zij bepaald dat haar vermogen gebruikt moet worden in het belang van de inwoners van Ede stad. Sinds 2009 werkt de stichting aan het realiseren van een stadsbeeldentuin in het centrum van Ede. Al eerder heeft de stichting het kunstwerk ‘Chico y Chica’ van de Spaanse kunstenaar Juan Ripollés aan de gemeente geschonken.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie