Afbeelding

Spannende plaatsingswedstrijd NK voor het groepsspringen in Drachten

23 mei 2022 om 09:25 Overig Deel je nieuws

Een weekend lang springen stond op de agenda voor de groepspringgroepen van de christelijke gymnastiekvereniging DOK uit Ede. Er stond een individuele plaatsingswedstrijd op het programma. Het aantal inschrijvingen was zo groot dat er over 2 dagen gesprongen moest worden. In een aantal categorieën waren er wel meer dan 60 deelnemers. Dit legt de druk hoog want iedereen wil naar het NK op 23 juni in Rotterdam Ahoy. Dat is natuurlijk een spektakel en daar wil je bij zijn.

DOK is er dan bijzonder trots op dat de vereniging 10 springers terug zal zien op het NK in Ahoy. Trainsters Esmee van Gemert en Nicole Oudsen hebben ook dit seizoen weer goed gepresteerd   met hun springers.

Op pegasus hebben Siphe Vols, Jonas Idema, Lodewijk Waanders Amber Koudijs, Fleur Mulder, Marit van Omme en Fabiënne Dekker zich gekwalificeerd. Waarbij DOK toch wil noemen dat Lodewijk Waanders zich zelfs plaatste voor het ere niveau en hij deed dit met een eerste plaat. Topper.

Op minitrampoline hebben Siphe Vols, Jonas Idema, Amber Koudijs, Fleur Mulder, Fabiënne Dekker, Lieke van Kleef en Benthe van der Poel de eer DOK te verdedigen op het NK. Lodewijk Waanders is daar reserve dus dat is nog even spannend.

Als laatste de kwalificeringen op airtrack: Fleur Mulder, Lodewijk Waanders, Siphe Vols, Fabiënne Dekker, Lieke van Kleef en Benthe van der Poel. Amber Koudijs heeft op airtrack nog geen volledige duidelijkheid.

Echt ontzettend leuk om met zo’n grote groep af te reizen naar Ahoy Rotterdam op zaterdag 23 juni

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie