Top drie Grand Prix: Vlnr: Kristen Beckers (2e), Lynne Maas (1e) en Nars Gottmer (3e).
Subtop Lunteren 24 mei 2022
Foto: Mirjam Hommes
Top drie Grand Prix: Vlnr: Kristen Beckers (2e), Lynne Maas (1e) en Nars Gottmer (3e). Subtop Lunteren 24 mei 2022 Foto: Mirjam Hommes Mirjam Hommes

Lynne Maas rijdt kaderscore met Eastpoint op eerste dag Subtop Lunteren

24 mei 2022 om 23:43 Overig Deel je nieuws

Op de subtop en kadervormingswedstrijd in het Gelderse Lunteren ging de winst in de Grand Prix dinsdagmiddag naar Lynne Maas en Eastpoint (v. Westpoint). Het duo reed naar een mooie score van ruim 73%, genoeg voor het B-kader. In het grote deelnemersveld van de Prix St Georges was de winst voor Marieke van der Putten en de indrukwekkende hengst Jameson RS2 (v. Blue Hors Zack). Zij kwamen tot ruim 72%. Ook Kimberley Pap, Lisa Lai, Diederik van Silfhout en Diana van de Bovenkamp wonnen rubrieken op de eerste dag van de Subtopwedstrijd in Lunteren.

In de Grand Prix voor U25-combinaties ging de winst naar Kimberley Pap en de elegante vos Just a Dream (v. Dream Boy). Ze scoorden met 67,778% nét iets boven de nummers twee: Julia Bouthoorn en Choice Finch (v. Voice). De Intermédiaire I was voor de Taiwanese Lisa Lai, die met haar Dahlhoff (v. De Niro) bij Stal van Silfhout traint. Ze reed naar 68,7%,  slechts 5/100 voor Violetta van de Pol met haar grote bruine Grand Manier VDP (v. Rousseau). De kleine Inter II rubriek ging naar Diederik van Silfhout met I’m a Dreamboy (v. Dream Boy) met 66,422%.

Stortbuien

De eerste dag van de meerdaagse subtopwedstrijd op de schitterende locatie van De Nieuwe Heuvel in Lunteren, werd gekarakteriseerd door een mix van zon en flinke stortbuien. Het deerde de amazones, ruiters en hun paarden niet. De recent aangelegde grote buitenrijbaan bleef in perfecte conditie voor de dressuurverrichtingen.

Lynne Maas: ‘Fijn gevoel’

Winnares van de Grand Prix was Lynne Maas. Ze reed een score die goed was voor het B-kader en volgens de jury zit er nog wel meer in het vat. Maas vertelde na afloop aan Horses.nl: “Het gaat bij Eastpoint ook niet om één bepaalde oefening, maar ik wil heel graag zo rijden dat hij loopt zoals hij het thuis doet. Dat is ook zo’n stukje afstemming dat je alleen in een proef kunt oefenen en ik had daar vandaag een paar keer een heel fijn gevoel bij.” 

Marieke van der Putten: ‘Erg positief’

Winnares van de Prix St Georges was Marieke van der Putten, die met Jameson RS2 (v. Blue Hors Zack) haar proef reed in één van de hoosbuien die aan het begin van de middag over Lunteren trokken. In het relatief grote deelnemersveld staken zij er bovenuit met 72,157%. Van der Putten na afloop: “Ik was vooral superblij met hoe gefocust hij was. Jameson is even niet mee geweest en dit was voor dit seizoen ook weer zijn eerste buitenconcours. Er waren nog wat foutjes hier en daar, maar ik ben er heel blij mee, het was erg positief.” De tweede plaats in de PSG was voor Diederik van Silfhout met Fame (v. Glamourdale). Zij kwamen tot een dikke 70% score. De uit Lunteren afkomstige Van Silfhout was concurrent van zichzelf; hij werd in deze rubriek ook derde met Jive Norel (v. Bordeaux).

ZZ Zwaar voor ‘thuisamazone’ Van de Bovenkamp

Diana van de Bovenkamp won beide ZZ Zwaar rubrieken met Kyano (v. Arlando). De jonge Barneveldse is lid van de organiserende Rijvereniging van deze Subtop wedstrijd: De Nieuwe Heuvel. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie