Veel medailles voor Sportschool Herbert bij Europese BJJ & grappling wedstrijden in Brussel

26 juni 2022 om 20:45 Overig Deel je nieuws

25 juni j.l. hebben 5 sporters van Sportschool Herbert deelgenomen aan het PAN European Championship Braziliaans Jiu Jitsu & Grappling in het Belgische Brussel. Het toernooi met deelnemers vanuit de hele wereld was goed bezet en met ‘slechts’ 5 deelnemers wisten zij zich te knokken tot de 11de plek op de ranglijst van meer dan 60 deelnemende teams.

Gicu Moisei Gheorghe die in de gi klasse blauwe banden -64 kg (een klasse hoger dan hij zijn eigen gewichtsklasse) deelnam kwam na 2 snelle winst partijen op submission als beste in zijn poule uit en mocht in de finale aan de slag tegen een zeer ervaren Belgische tegenstander die na een spannende strijd zorgde dat Gicu het zilver mee naar huis nam. In de no-gi klasse wist hij in de -57,5 kg & -64 kg de gouden medaille mee te nemen.

In de gi & no-gi blauwe band klasse -94,3 kg was het Dominique Surquin die deelnam aan het toernooi en deed dit erg succesvol. In de gi -94,3 kg klasse wist hij de zijn eerste partij op punten te winnen, verloor zijn tweede van de latere nummer 2 en won zijn strijd om het brons tegen een sterke zeer ervaren multidisciplinaire budo sporter met op submission. In de absolute (alle medaille winnaars) wist Dominque na 2 winst partijen zonder tegenpunten het zilver veilig te stellen. In de no-gi klasse wist hij na wederom een submission winst de zilveren medaille te veroveren.

Tjafse van den Brink, uitkomende in de gi -94,3 kg paarse banden adults leeftijdsklasse categorie (zijn eigen leeftijdsklasse is de masters). Na 2 partijen, wist hij het brons op zijn naam te schrijven en kon deelnemen in de Absolute elite klasse (paars, bruin & zwarte banden). In de absolute wist Tjafse na 2 partijen wederom het brons te veroveren.

Bij de witte banden -76 kg was het Joshua Kanters die aan de slag ging om medailles te veroveren. In de gi klasse wist hij zijn een sterkte opening met een winstpartij van 9-0 door de stoten tot de tweede plek in zijn waardoor hij helaas net naar de finale rondes greep en genoegen moest nemen met de 4de plaats. In zijn no-gi klasse wist hij door te breken naar de finale rondes na een partij die pas in de laatste secondes in zijn voordeel werd beslist. In de strijd om de bronzen medaille gaf Joshua nog even gas en stelde de medaille veilig met een 7-0 overwinning.

In de klasse blauwe banden -70 kg stond Elias van der Pol zijn mannetje in een sterk bezette poule. Na 3 partijen waaronder 2 met een submission winst mocht hij door naar de finales rondes en hier was het na een zeer gelijk opgaande strijd zijn tegenstander die het brons wist veilig te stellen.

Trainers Jan Christiaan Herbert, Nico Herbert en Maarten Vervenne kijken terug op een geslaagde dag met mooie resultaten. Nu de blikken weer vooruit op de volgende wedstrijden van komend seizoen.

Wil jij ook eens proberen of BJJ wat voor jou is? Kom dan eens langs, stuur een berichtje voor een gratis proefles naar info@sportschool-herbert.nl of kijk voor meer informatie op www.sportschool-herbert.nl