Ons vakantiehuis in Lacanau-ocean deze zomervakantie, hier was het soms heel warm. Dus niet alleen wij zochten de verkoeling van het zwembad. Onze hond Hicky kon ook genieten van zijn zwembadje.
Ons vakantiehuis in Lacanau-ocean deze zomervakantie, hier was het soms heel warm. Dus niet alleen wij zochten de verkoeling van het zwembad. Onze hond Hicky kon ook genieten van zijn zwembadje. Hans Hoogendoorn

Bekijk alle inzendingen voor de zomerfotowedstrijd

16 augustus 2022 om 06:00 Recreatie

EDE De variatie is jaarlijks groot en om al lekker in een vakantiestemming te komen, is het prettig scrollen door zomerse foto’s van plaatsgenoten. Alle inzenders maken kans op een plekje in de Ede Stad.nl/Bennekoms Nieuwsblad.nl, eeuwige roem én een waardebon van 200 euro van Veda Bikes in Ede. 

Ook deelnemen is heel eenvoudig, lees hier enkele voorwaarden en tips en trucs.  

Moraima Gonzalez: ,,In de ochtend het centrale deel van Kroatië ontdekken en in de late namiddag genieten van de zonsondergang in het natuurpark Biokovo waar de Skywalk zich bevindt.
Op de foto: Anne-Ruth, Rhodé, Amy, Lysette, Tjerk en Loura Hardeman. Gemaakt op 13 juni 2022 op het Wekeromse Zand.
29 juli 2022. Onze dochter Juliette is voor het eerst op een strand ('s Gravenzande). Ze is helemaal onder de indruk van de golven, het zand, de schelpen.... ze vindt het geweldig.
Op de foto staat onze zoon Rick, hij draagt de vuurtoren van de Cocksdorp op Texel.
Deze foto is 10 mei gemaakt in Willemstad Curacao tijdens vader dochter trip.
Hier zie je een van de vele street-art kunstwerken in de wijk Otrabanda, waar wij heel wat kilometers hebben afgelegd.
Deze foto is gemaakt in de Binnenveldse Hooilanden.
Deze foto is gemaakt op 28 juni 2022 in het Edese bos. Eef Van der Zijden: ,,Mijn man Koen Wildenbeest loopt iedere ochtend om 06.10 uur met onze hond Teun. Hierna gaat hij naar zijn werk. Ik lig dan nog in bed, maar kreeg deze superfoto! Dit zijn mijn liefdes!.
Deze foto is gemaakt door Carla Scheppink. ,,Ik ben erg blij met deze foto, jullie ook?
Janna Kuiper: ,,Deze foto is gemaakt vanaf mijn dakterras. Hij is voor mij bijzonder vanwege de prachtige kleuren.
Janna Kuiper: Deze foto is gemaakt tijdens een fietstocht in Ede. De foto is voor mij bijzonder omdat ik dit natuurverschijnsel nog nooit gezien heb en met mij vele anderen niet.
Janna Kuiper: ,,Deze foto is gemaakt tijdens een fietstocht over de hei op de Veluwe. 
Ik vind de foto zo bijzonder omdat het de natuur prachtig weer geeft.
Diana Broek: ,,Noorwegen juni 2022. Wat een geweldig ruig land! Sneeuwbuien, ijs, harde wind, maar ook zonnebrand. In drie weken tijd vier jaargetijden gezien en beleefd.
Gefotografeerd in Ede noord, juni 2022. Yvon van der Veen: ,,Het gaat zo slecht met de insecten en dergelijke en daarom ben ik zo blij dat ik ze dan zie! Deze platbuikvrouw was een belevenis, haar lijf is zo groot als mijn pink. En gelukkig voor mij ging ze even poseren voor mij.
Deze foto is genomen in juni 2022 in Gray op de camping Longue Rive. Eva Beems: ,,We zaten heerlijk te borrelen bij de camper toen er opeens een geweldige wolk te zien was, met het licht van de ondergaande zon leek het wel een vuurwolk!
Henny Heesakkers: ,,Deze foto is gemaakt vanuit m'n luie stoel in de tuin. Ik vind deze foto heel bijzonder met de mooie blauwe zomerlucht.
Anne van Rheede-de Weerd: ,,Deze foto is gemaakt in Oxford, Engeland. Gemaakt op the Quad (rangle) van het gezichtsbepalende Christ Church College. We hadden genoten van de Evensong in Christ Church Cathedral en toen we buitenkwamen om 19.00 uur stond de zon laag en deze scheen prachtig over 'the quad'. Het beeld in de centrale vijver, tussen de lelies, het water uit de fontein wat door de wind wordt opgestoven... 
Onze zoon is als universitair docent verbonden aan dit college. Elke keer als we er zijn is de magie voelbaar van de combinatie van al die eeuwen, van het toen en het nu en het later.
Deze foto is 2 juni gemaakt in de Kasteeltuinen van Arcen en je ziet een deken van waterdamp die deze waterbron in nevelen hult. Elly Jansen: ,,Ik vind het mysterieus en tegelijkertijd  rustgevend.
Elly Jansen: ,,Deze foto is 2 juni gemaakt in de Kasteeltuinen van Arcen en je ziet een Thais vissershuis. Je maakt een trip around the world in eigen land.
Elly Jansen: ,,Deze foto is 2 juni gemaakt in de Kasteeltuinen van Arcen en je ziet 1 van de watervallen bij de Adventure minigolf. Wat een mooi avontuurlijk aangelegde (mini)golfbaan tussen de watervallen.
Grady van Voorst: ,,Deze foto is genomen bij het zwembad bij ons appartement in Kralendijk op Bonaire. Lig ik lekker op mijn bedje na een warme MTB-tocht,  komt deze jongen bij mij zitten. Weg rust!!!
Grady van Voorst: ,,Deze foto is gemaakt in de binnenlanden van Bonaire op de blauwe MTB-route. 
Bijzondere ervaring, bloed heet, lekke band van cactusdoorn, (gelukkig tublesband, is op pompen en weer verder) en klimmen en dalen over zandpaden en rotsen.
Foto genomen op Texel op camping Kogerstrand vanuit de caravan.
Jan Stam: ,,Deze foto is gemaakt in Camogli een kustplaatsje aan de kust van Ligurië (Italië) op 12 juni 2022. Deze boulevard is prachtig met de mooie kleuren van Italië. Hier zijn we geweest met een boottocht vanuit Genua, ook al een parel om te bezoeken. Wij zijn dus helemaal weg van Italië.
Paul van der Vegt: ,,We kwamen uit de lift en waren overweldigend door het uitzicht. Boven de wolken schijnt de zon! Foto is gemaakt op 30 juni in Saalbach, Oostenrijk.
Zomer aan de Rijn, begin juli. Rägel Altherr: ,,In de Uiterwaarden aan de Veerweg in Wageningen vond ik deze Zoetwaterschelp in het ondiepe water. Voor mij een geschenk van de natuur, net als zwemmen in de Rijn, wat ik als kind al deed 
maar dan  in Zwitserland, waar ik opgegroeid ben. De Rijn is een levensader zoals alle rivieren…
Ik zou graag willen,dat we  
 voorzichtig, respectvol  en geïnteresseerd met het water en zijn bewoners  omgaan. Er is een wereld te ontdekken…
Jeannette van Roekel: ,,De foto is genomen met mijn mobiel, vanuit de auto. We maakten een tocht langs de kust van Spanje richting Argelers-sur-mere.
Cor van der Mooren: ,,De foto genomen aan de Weissensee in de Algau. k kom hier al 14 jaar en blijf het mooi vinden.
Wilma Roelofsen: ,,Deze foto van een prachtige palmboom is door mij gemaakt in Torremolinos in de week van 8 tot en met 15 juni 2022. Dit was mijn allereerste vliegvakantie van mijn leven.
En in diezelfde week mocht ik ook nog eens 5 0kaarsjes uitblazen. Telkens als ik deze foto terug zie, zit ik weer na te genieten.
Afbeelding
Jacques Steenkamp: ,,Mijn vrouw (Soretha) en ik zijn op 4 juli naar het Kröller-Müller Museum geweest om te ontspannen. Ik nam deze foto bij een van de tentoonstellingen in de Beeldentuin waarover men kan wandelen. De zon achter mijn vrouw en de groothoek maakten deze foto aantrekkelijk voor mij. Ik nam hem met mijn iPhone 12.
Jacques Steenkamp: ,,Hier is een foto van mijn vrouw Soretha. We gingen op 4 juli naar het Kröller-Müller Museum om te ontspannen. Ik nam deze foto in de beeldentuin. Ik hou van foto's met een mooie weerspiegeling en veel kleur. Deze foto heeft dat voor mij. Ik nam deze foto met mijn iPhone 12.
Jacques Steenkamp: ,,Afgelopen maand hadden we een kamp met een aantal jongeren van onze kerk (Maranathakerk in Lunteren) Op een middag ging de zon onder op de plek waar we kampeerden bij Giethoorn en de jongeren waren aan het punteren op het water. De kleuren van de zonsondergang en de energie van de jongeren in het silhouet spraken mij aan. Ik maakte de foto met mijn iPhone 12.
Marcella Lagerweij : ,,Deze foto is gemaakt op zondag 10 juli tijdens een avondwandeling op de Edese heide. De schapen zijn aan het genieten en ik ook! Van een mooie zomeravond, de natuur, rust, weids uitzicht, lekker weer en een prachtige zonsondergang.
M.A. van der Schaft: ,,Ons favoriete eettentje, beachbar il Segreto in Vrsar (Kroatië), waar we keer op keer van de prachtige zonsondergangen genoten hebben in de maand juni.
Nanny Hamzah: ,,Deze foto heb ik gemaakt vanuit een rondvaartboot in Haarlem. Ik zag daar in de verte een man van de rand van de brug een sprongetje maken om te gaan zwemmen.
M.A. van der Schaft: ,,We waren in juni weer eens terug in Vrsar (Kroatie) om van de mooie zonsondergangen te genieten. Ze zijn daar altijd heel bijzonder.
Marijke van der Schaft: ,,Deze foto is gemaakt in juni 2022 in Vrsar. Wij komen er graag vanwege de fascinerende zonsondergangen.
Hasan Alkhalil: ,,Deze prachtige foto's vanaf het balkon van rookvliegtuigen die dicht bij elkaar vlogen.
De foto is gemaakt tijdens een fietstocht op woensdag 13 juli in een weiland naast het Merwedekanaal in de buurt van Arkel. De schapen zochten bescherming tegen de zon door onder deze kar te kruipen.
Zomers samenspel van zon, water en groen. G. Liefting: ,,Foto is gemaakt in onze tuin op zaterdagavond 16 juli.
Jan Stam: ,,Deze foto is genomen in Genua op 11 juni. Het is het mooiste plein van Genua, het Piazza Raffaela de Ferrari. Het heeft alles wat een Italiaans piazza moet hebben. Mooie gebouwen, standbeeld en een prachtige fontein die 's avonds prachtig verlicht is.
Liefting: ,,Verfrissende zomer kleuren in de tuin. Deze foto is op maandagmorgen 18 juli gemaakt in onze tuin tijdens het sproeien van de planten.
Remona Kerssies: ,,Middenin het prachtige natuurgebied de Biesbosch aangemeerd met onze gehuurde blokhutboot. Alle gemakken bij de hand en ondertussen kijken naar reeën, bevers, vogels en naar de dobber van de vishengel. Een absolute aanrader, toevoegen aan de bucket list!
Op de foto Romee Evers uit Ederveen, ze zit er helemaal klaar voor. De hoed en zonnebril zijn gepakt, want ze gaat op vakantie naar Domburg.
J. Landman: ,,De foto is afgelopen weekend gemaakt in het zwembad van mijn dochter. Zomervakantie en zomergevoel, lekker even gek doen met de kinderen. Drie generaties handstand: oma, dochter en kleindochter.
Ouddorp 11 juli 2022. Hond Nora bouwt een zandkasteel. Het resultaat mag er zijn!
Vandaag in Harderwijk, heerlijk gevaren met broers en zus, prachtig ondergaande zon met windmolens.
Na een droge periode eindelijk weer regen!
Deze foto is gemaakt tijdens mijn dagelijkse ritueel van wandelen met mijn hondjes in de bossen rond Otterlo.
Deze foto is genomen vanuit de haven van eiland van Maurik tijdens onze vakantie in juni. 
Het is een mooie zonsondergang. 
Mooie kleuren en rode gloed en kabbelend water eronder en de mooi speelse lucht. 
Hij is genomen in juni tijdens onze heerlijke boot vakantie. 
Het is voor mij bijzonder omdat het rust geeft en het een geweldig effect heeft op het water en in de lucht. 
Een prachtige foto die laat zien hoe mooi de natuur is en kan zijn.
Na een droge periode eindelijk weer regen!
Deze foto is gemaakt tijdens mijn dagelijkse ritueel van wandelen met mijn hondjes in de bossen rond Otterlo.
Heerlijk op de Nieuwkoopse Plassen, relaxen bij weinig wind. Tijd genoeg om bij te praten.
Deze foto is genomen in de dierentuin in Arnhem. 
Ik was er al jaren niet geweest. 
Hij is gemaakt tijdens mijn vakantie in juni. 
Deze foto vind ik bijzonder omdat de vlinders groot zijn en ik heel dichtbij kon komen. Ze bleven gewoon zitten. 
Ook de kleuren vind ik fantastisch. 
Dit zou een mooie poster kunnen zijn.
Deze foto's zijn op 1 juni 2022 in Pustec, Albanie genomen. De reisleider was met mevrouw in gesprek. De foto's zijn 9 seconden achter elkaar genomen. Het spontane en tegelijk verlegen giegeltje komt juist extra tot zijn recht door de foto ervoor.
Een prachtige zonsondergang vanaf Restaurant Meielisalp in Leissigen in Zwitserland terwijl ik samen met 2 vriendinnen, één uit Nl en één uit CH geniet van een voortreffelijke maaltijd!
Luuk Evers uit Ederveen voor het eerst een middagje zwemmen in het bosbad in Lunteren! En wat geniet 'ie!
Zo lui als een……..varken.
Tijdens onze wandeling op zondag 24 juli kwamen we in het Veldhuizerbos in Ede deze 3 stadsvarkens tegen.
Deze foto is gemaakt op 20 juli 2022 'roze woensdag' van de Nijmeegse vierdaagse. We liepen ter hoogte van Wijchen/Alverna lekker in het ochtend zonnetje. Het was toen 06.57 uur en waren ongeveer 2 uur onderweg. Mooi om iedereen aan hetzelfde doel mee te zien doen, wat een goede sfeer en bijzondere ervaring! Ik liep voor de eerste keer mee en dankzij de vele trainingen vooraf, heb ik 'm uitgelopen en het kruisje in ontvangst mogen nemen!
Foto gemaakt in Dellach im Drautal (Oostenrijk).
Deze foto is 8 mei gemaakt (moederdag), terwijl wij een vader dochter trip maakten naar Willemstad Curacao en deze foto als een teken van liefde naar haar toestuurde. Hier zie je de hartjesslotjes bij de beroemde Pontjesbrug.
De foto is gemaakt in juni in Groenland in het plaatsje Ilimanaq. Jan Brouwer: ,,Een bijzondere bestemming. De foto toont door wind verweerde huisjes in een dorpje met slechts 40 inwoners.
Deze foto is 1 juni gemaakt in Kasteeltuinen Arcen. Hier maak je een trip around the world in eigen land.
Prachtig aangelegde kunstige thema tuinen.
Dit schattige Fiatje cinque cento stond naast de Cattedrale di San Lorenzo in Genua. Foto is gemaakt op 11 juni. 
De eerste keer  dat wij Genua bezochten. Onze schoondochter heeft ons de mooie plekjes laten zien omdat zij daar geboren en getogen is.
Deze foto is op 27 juli 2022 gemaakt in de wei bij mijn zusje en zwager in Ederveen. Op de foto staan de koe en haar jonge drinkende kalf.
De foto is voor mij bijzonder omdat ik mij afvraag of wij dit beeld in de toekomst nog veel zullen zien en of er nog wel ruimte is in Nederland voor hobbyboeren.
Relaxen met de Zomerpuzzelkrant van Ede Stad!
De foto is genomen op 16 juli 2022 in Veere. Op de foto staan Cato en Feija van Dijk genietend van het mooie weer en de vakantie in Zeeland.
Waterpret met opa in het geweldige Bosbad Lunteren.
Heerlijk genieten met je boot en 's avonds genieten met de fiets in de natuur bij Kinderdijk.
Deze foto is gemaakt in de vakantie op 28 juli 2022 en gemaakt in  Vrouwenpolder (Zeeland) op het strand. Op de foto staat mijn moeder die op het strand loopt. Voor mij is het landschap/lucht bijzonder, 
omdat ik dit niet dagelijks zie.
Eind juni waren we in Zuid-Limburg, hier bij het blotevoetenpad Brunssum. Sibe en Hylke de Vries gaan met hun heit Sytze over een spannend parcours, het was prachtig aangelegd en ze hadden veel plezier.
Op de foto ziet u een heerlijk plaatje van het kamperen op zijn Zweeds. Terwijl er op de voorgrond een hamburger gebakken wordt op het kampvuur, spelen onze jongens, Freek en Koen een spelletje vier op een rij….natuurlijk bij een prachtig meer. De foto is genomen op camping Tiveden nabij Tived in Zweden.
Met al onze kinderen en kleinkinderen naar Rovign Kroatië geweest om ons 40-jarig huwelijksjubileum te vieren. Opa plaagt zijn kleindochter Liss, maar Liss plaagt opa terug.
Met al onze kinderen en kleinkinderen naar Rovign Kroatië geweest om ons 40-jarig huwelijksjubileum te vieren. Opa plaagt zijn kleindochter Liss, maar Liss plaagt opa terug.
Nooit rustende senior-vrachtwagenchauffeur Henk Versteeg weet waar een prijs-vakantie begint!
Zoals de dame op de vlag zwaaien wij tijdens de jaarlijkse buurtbarbecue naar de lezers van Ede Stad. Groetjes vanuit het allerleukste straatje (steegje) in Lunteren.
Deze foto heb ik gemaakt op 24 juli 2022 op de berg bij Annenheim. Eerst met de kabelbaan omhoog en wandelend terug naar het middelstation komt dit mooie uitzicht voorbij met dit prachtige uitzicht op de Ossiacher See (Karinthië, Oostenrijk).
Hierbij een foto die ik in de afgelopen weken maakte. Het laatste daglicht gevangen boven de Maas in Maashees.
19 juli, 2.38 uur ‘s nachts. Zonder lichtvervuiling onder de sterren de mooiste verhalen vertellen en te horen krijgen.
Deze foto is gemaakt op een warme zomerdag afgelopen juli. Al fietsend in de vroege ochtend op het Mosselsepad reden we langs een groep ruiters. Dit gaf een mooi zicht, tijdens de opgaande zon.
Foto is genomen 19 juli 2022 om 21.45 uur. Ondergaande zon op Terschelling (west aan zee). Foto is voor mij bijzonder omdat ik met mijn overleden vrouw vaak op Terschelling ben geweest.
Op dit moment genieten we van de laatste vakantiedag met ons gezin van 12 op Rhodos. Bijgaand een  foto van onze zoon Niels op het strand bij zonsondergang. Niels is de gangmaker van het stel. Altijd vol humor!
Op bezoek bij onze dochter in Zweden. Samen een vlot bouwen, avondpret!
Deze foto heb ik gemaakt in Zweden, vlakbij ons vakantiehuis Vastra tio. Prachtige zonsondergang wat een rust, en heerlijke zwemlocatie voor de kids.
Deze foto is gemaakt op onze laatste vakantiedag vanuit Italië op 4 augustus. We zijn halverwege gestopt op een doorreiscamping in Duitsland met een mooi meertje. Op de foto staat vader Dennie die zijn zoon Jesse Kelderman de lucht in gooit.
Deze foto heb ik genomen in San Fedele in Italië. Bij deze Siciliaanse Pina was ik uitgenodigd om te eten. Zij heeft haar pasta op een houtkachel gekookt. Met 40C buiten. Als je goed kijkt staat er achterin links nog een originele Pizzaoven uit Sicilia.
De foto is gemaakt op 25 juli. Onze dochters zijn zichtbaar aan het genieten van het prachtige blauwe water van de Soca rivier in Slovenië.
Op deze prachtige zomerdag laat Amy, Berry brugvrees uit in het Luntersebos.
Deze foto is door mijn dochter gemaakt op 29 juli op de ochtend van de terugreis naar Nederland. Bij zonsopkomst hangen de wolken nog in het dal van het Bregenzerwald in Oostenrijk na een flinke regenbui in de nacht.
Deze foto is gemaakt in Portugal tijdens onze 8 daagse wandeltocht langs de Atlantische kust. De Rota Vicentina hebben wij gelopen vanaf Zambujeira do Mar tot Cabo de Sao Vicente. Deze prachtige molen kwamen we onderweg tegen. De prachtige kleuren wit en blauw, de huisjes met de rode daken, het sprak mij enorm aan. Vandaar dat ik deze foto gemaakt heb.
Deze foto is gemaakt op vrijdag 5 augustus net na de zonsopkomst in Oostenrijk tijdens onze mtb tocht bij de Kreuzjöchlsee op 1700 mtr hoogte. Dit is voor ons een bijzondere foto omdat wij zo vroeg  het meer helemaal alleen voor onszelf hadden.
De foto is gemaakt op 2 augustus in de binnentuin van abdij Koningsoord in Arnhem. Even wat nachtjes logeren bij de zusters in een fijne omgeving.
Droogte op 29 juni 2022. Ik sta met mijn voeten op de toen al zeer droge grond in de Camargue in zuid Frankrijk. Kenmerkend voor de zomer van dit jaar.
Onze zomervakantie sloten we af in Parijs. Wat een bouwwerk en zo immens groot. Maar op deze foto lijkt de Eiffeltoren niet te misstaan in Madurodam. Op de foto staat onze zoon Boris.
Ook onze dochter in Parijs met de Eiffeltoren op de foto. De Eiffeltoren is immens maar op de foto lijkt het alsof we in Madurodam zijn
We waren 30 mei 2022 op Sardinië en gingen met een boot de eilandjes in de buurt bezoeken. Bij een van die eilandjes, la Maddalena, lag dit bootje. Fantastisch!
Onze dochter Phebe deelt haar broodje met ezel Zoë tijdens een ezelwandeling in de Achterhoek op 25 juni.
In juli waren we op vakantie in Egmond aan Zee. Ondanks de rolstoel konden we bij Schoorl toch een stukje het strand op met de rolstoel. Ons motto is: kijk wat er wél kan… en gewoon gaan met die banaan!
Genieten van de reuze bellenblaas op het veldje bij het Kernhuis.
Ik moest gisteravond twee keer kijken, maar het was echt. De temperatuur was tropisch in Ede en heel Nederland maar toch bloeit er een narcis in mijn tuin. Komt dit vaker voor?
Ik moest gisteravond twee keer kijken, maar het was echt. De temperatuur was tropisch in Ede en heel Nederland maar toch bloeit er een narcis in mijn tuin. Komt dit vaker voor?
Deze foto is gemaakt op 6 juni eind van de middag na een bezoek aan het project Nollen in Den Helder. Het was warm en we zaten na te genieten met een 'afzakkertje' op het terras van een strandtent in Groote Keeten-Noord Holland.
Schitterend uitzicht op de gletsjer over het spiegelende water van Bondhusvatnet in het Nationaal Park Folgefonna in Noorwegen. Het bootje ligt er volgens mij enkel voor de vele toeristen die hier komen om een foto te maken, maar dan heb je wel een mooi plaatje.
Omdat we deze zomer niet op vakantie gaan, zaten we op ons terras in Lunteren toen deze wolk net boven onze schoorsteen stond. Mijn vrouw zei, als echte Zeeuwse: ,,De schoorsteen moet wel blijven roken, he.”
Deze foto is gemaakt tijdens onze rondreis in Noorwegen. Hij is gemaakt op 30 juni 2022 in Bygland, met een prachtige blauwe lucht en een spiegelvlak meer.
Prachtig uitzicht over Gorges du Verdon in Frankrijk. Door de droogte staat het water erg laag.
Mijn man en zoon op de foto, maar een super leuke ervaring die we als gezin hebben gehad deze vakantie. We gingen mee met een wadlooptocht. De zomervakantie is voor ons het moment bij uitstek om samen bijzondere activiteiten te ondernemen en mooie nieuwe herinneringen te maken. Deze is er zeker eentje voor in de boekjes :) foto gemaakt op 10 augustus, ergens in de Waddenzee tussen Ameland en Schiermonnikoog.
Wat mij betreft echt het ultieme vrijheids-gevoel van een zomervakantie. Handjes in de lucht de achtbaan af, de ondergaande zon tegemoet. Op de achtergrond strand en water, om het zomerse gevoel er nog even extra in te gooien. Op de foto mijn dochter, gemaakt tijdens onze vakantie op camping Hemels in Volkel, waar deze achtbaan zowat in de achtertuin van onze kampeerplek stond. Een heerlijke vakantie hebben we daar gehad! Deze foto is daar gemaakt op 5 augustus.
Blotevoetenpad: Het ultieme zomer gevoel is op je blote voeten buiten rond kunnen lopen! Al is een blotevoetenpad wel net even andere koek :) we hebben er deze zomer meerderen gelopen! Op de foto ikzelf en mijn kinderen. De zomer is voor ons echt samen genieten van allerlei leuke uitjes. Deze was dicht bij huis, namelijk bij Natuurcentrum Veluwe! De foto is gemaakt op 2 augustus.
Vakantie op Texel, laatste avond naar het strand en Thijn wil de vuurtoren nog even optillen!
Thijn, Naud en Jade nemen nog even afscheid van de vuurtoren in de Cocksdorp op Texel.
Zomer in Zeeland! Al jaren komen we in Zeeland met onze kinderen en nu kleinkinderen. Hier op de foto Jurre en Sara op een eilandje in zee! We wonen allemaal in Ede met veel plezier maar de zomers in Zeeland zijn onvergetelijk!
Vissen in Zweden.
Op deze foto staat de Fries Stabij Silke te wachten bovenaan de trap om naar beneden te gaan om te zwemmen in de zee. Ze vindt de zee geweldig en wil de hele dag wel zwemmen. De foto is genomen bij de plaats Hejlsminde in Denemarken.
Een foto van mijn man en kinderen op 7 augustus op Het Kabouterpad in Nijverdal. We waren een week op vakantie in de gemeente Twenterand.
We hebben veel van de omgeving gezien en: Wow! Wat is dat deel van Nederland prachtig!
Onze dochters in Domburg, 16 juli 2022. De één 'rustig aan', kalm als eb. De ander 'gaan met die banaan', wild als vloed. Als de zee staat voor het leven, wens ik hen dat ze het leven aangaan zoals ze de zee betreden. Zichzelf blijvend en tegelijk blijvend in ontwikkeling.
Ga maar meisjes, stap voor stap. Mama staat achter jullie!
Zonsondergang Veluwemeer.
Roelanda Reijntjes: ,,Deze foto is in april van dit jaar genomen. We maakten een jeeptour door Wadi Rum, een woestijn in Jordanië en zagen deze mooie kamelen onderweg.
Deze foto gemaakt op 30 juli 2022 aan de kust van Menton, Zuid-Frankrijk. Onze dochters, samen met hun neven en nicht: Ultiem gevoel van vrijheid.... Free the world!
G. Mauritz: ,,Zonsopgang in Lelystad, waar we na een aantal uur zin hadden in een kopje koffie en thee maar werden gewezen op dat er pater davids herten liepen.
Paula Hazeleger: ,,Onze kleinkinderen Jurre en Sara uit Ede genieten van het echte boerenijs uit Zeeland.
Zaterdag 13 augustus, midden in de hittegolf.Op zoek naar wat verkoeling.
Petie de Waele-Van Kan: ,,Wat een warme zomer dit jaar! Na een vermoeiende wandeling zag ik opeens dit vrolijke tafereeltje; De paarden zochten verkoeling in een vennetje bij het Wekeromse zand en de berijdsters bleven ook niet droog.
Hastings ligt in een soort van vallei tussen twee
kliffen. Chris Huiden: ,,We stonden op de oostelijke klif en op de foto zie je de huizen en
kerk op de westelijke klif, als achtergrond bij fraai bloeiende planten. Waarom deze foto? Deze foto straalt één en al zomer uit: lekker zonnig weer,
het frisse groen en bloemen, en de vrolijk gekleurde achtergrond. In Engeland kun je prachtig wandelen, is heel veel moois te zien en deze foto is daar voor ons het zoveelste bewijs van.
Gert Slok: ,,28 juli 2022 vakantie vanaf de camping in Baix in de Ardeche/Frankrijk…. Gewoon stilletjes wachten op dit dagelijkse cadeautje.
,,Deze foto is gemaakt op onze vakantie naar Sint Annaland. Dit is ons zoontje Aron van bijna 5 maanden. Hij had extreem last van de warmte op 11 augustus, we hadden daar geen badje voor hem en wilden hem laten afkoelen, dus dan maar in een emmer. Zie hem maar eens lekker genieten.
,,Tijdens een wandeling langs één van de pas gemaaide graanvelden in Normandië verzamelen onze zoontjes de achtergebleven halmen. In de warme avondzon smullen ze heerlijk van de korrels. Dit is genieten!
,,Liefde is samen ballonnen kijken in Barneveld.
,,Een heus huwelijksaanzoek: De vierjarige Dylan Pater uit Ederveen vraagt zijn Fenna Stiger uit Ede op 18 augustus 2022.
,,Emmaly Pater in Schotland met op de achtergrond de Atlantische Oceaan.
,,Deze foto is genomen tijdens een boswandeling met de hond. Hij was vrolijk de bosjes ingesprongen om daar te liggen, en was net opgestaan toen ik deze foto van hem nam.
,,Deze foto heb ik genomen tijdens een zeiltocht in Friesland. Ik zag 4 zeilbootjes klaarliggen voor zeillessen en heb toen vanaf de boot deze foto genomen.
,,Deze nieuwsgierige Zeemeeuw durfde erg dichtbij te komen, en toen hij op de plek stond waar vroeger waarschijnlijk een stranddouche was, nam ik deze foto.
,,Deze foto van onze dochter is gemaakt bij Colle de val d'Elsa in Toscane.
Hierbij een foto van onze 2 kleindochters, Noor 4 jaar en Eva 2 jaar in Zwitserland. Deze foto is gemaakt tijdens de wandeling van Grosse Scheidegg op weg naar First.

Deze foto is zo bijzonder omdat je hier twee kleine kinderen ziet staan ten opzichte vd grote mooie bergen.

Voor ons is deze foto herkenbaar omdat dat wij 20 jaar geleden hier toen ook gewandeld hebben met onze eigen kinderen, dankbaar dat wij dit nu met onze kleinkinderen kunnen en mogen beleven.
Hierbij een hele mooie nachtelijke foto van onze tweeling Patrick en Remco, vriendin van Patrick Carlijn en haar broer Thymo. De foto is genomen op 28 juli 2022 rond middernacht op het strand van Olbia op het eiland Sardinië. De kids namen een stiekeme “midnight dive”. Op de achtergrond was een voertuig het strand aan het gladmaken waardoor hun contouren prachtig verlicht werden. Als klap op de vuurpijl zagen we ook nog een vallende ster!
De foto is deze zomer gemaakt op Curaçao. Mijn allereerste verre vakantie. Vliegen is niet mijn grootste hobby dus het was voor mij een hele overwinning.
De schildpad foto heb ik op Playa Grandi gemaakt, met een geleende GoPro van een vriend in Nederland. Dankzij hem heb ik heel wat mooie foto's en filmpjes onderwater kunnen schieten. Het was tevens ook mijn allereerste keer dat ik een zeeschildpad zag. In het begin vond ik het wat spannend, maar als je rustig blijft is er niks aan de hand. Dan zul je ook zien dat ze wat dichterbij komen zwemmen.
De foto is deze zomer gemaakt op Curaçao. Mijn allereerste verre vakantie. Vliegen is niet mijn grootste hobby dus het was voor mij een hele overwinning Voor mijn vakantie had ik een nieuwe camera gekocht, met zoomlens. Ik moest en zou een mooie maar zeker ook scherpe foto maken van een flamingo. Mijn nieuwe camera heeft me daar zeker niet teleurgesteld. Ik heb prachtige foto's kunnen schieten van de flamingo's die toch nog wel op aardig afstandje van ons stonden.
De foto is deze zomer gemaakt op Curaçao. Mijn allereerste verre vakantie. Vliegen is niet mijn grootste hobby dus het was voor mij een hele overwinning.
Omdat we 's middags zo hebben genoten op het strand van Playa Grandi zijn we er na het avondeten nog naar terug gegaan. We hoopte dat we wat schilpadden nog zouden spotten. Maar toen we daar aankwamen zag ik dit mooie beeld; ondergaande zon met wat mensen die aan het vissen en zwemmen waren.
Deze foto is gemaakt op 16 juli 2022 in het stiltegebied De Hoge Ginkel in Leersum. Ik zit tegen een boom. Door het tegenlicht lijkt het net alsof ik aan de boom vastzit. Ik hou van tegenlichtfoto's, van aparte en dus geen standaard foto's en ik vind dat deze tegenlicht foto niet standaard is. Deze zomer is voor mij heel speciaal omdat ik, na 8 jaar van ziekte en herstel, genezen verklaard ben. Ik kan weer van alles, zoals sporten en reizen, en daar heb ik deze zomer dan ook dankbaar gebruik van gemaakt. Op deze foto ben ik tijdens een fietstocht even aan het pauzeren.
Deze foto is op vrijdag 19 augustus 2022 gemaakt bij de fonteinen op het marktplein in Ede. Na 8 jaar van ziekte en herstel kan ik weer met m'n tantezeggers op pad en lekker meespelen en hebben we dolle pret. Daarnaast hou ik van water, water is zo bijzonder. Het water, m'n neefjes én mijn eigen goede gezondheid maken deze foto speciaal.
Deze foto is donderdag 18 augustus 2022 gemaakt te Voorthuizen. Mijn neefje glijdt in deze glijbaan omlaag. Met tantezeggers op stap klinkt misschien niet bijzonder, maar voor mij is het dat wel na 8 jaar van ziekte en herstel. En daarnaast ben ik dol op m'n tantezeggers!
Ik hou van tegenlichtfoto's, van aparte foto's en dus geen standaard foto's. Ik vind dat deze wel in de categorie 'niet standaard' valt.
Tijdens een avondwandeling in de Buurtscheuterlaan in Ede werden wij verrast door de strijd van de zon met de dreigende onweerswolken. De foto werd gemaakt op zaterdag om 19.43 uur.
Dit jaar hebben wij langs de west-kust in Amerika rond gereisd met een camper. Dit was voor ons echt onze zomervakantie.
Op 28 mei reden we met de camper van San Francisco naar Morro Bay. Net voor aankomst bij Morro Bay werd ik ten huwelijk gevraagd, en toen we naar het restaurant wandelde kwamen we de Morro Rock tegen waar op dat moment de ondergaande zon tegen aan scheen.
Voor ons wat het een kers op de taart van een prachtige en bijzondere dag.
Vakantie kan best vermoeiend zijn ondervond ook Jeroen Achterstraat. Maar hond Frenkie is het daar niet mee eens en wil graag op stap.
Genten met de hele familie in het zwembad op de camping in Voorthuizen.
Met Jeroen Freddy Eefje en Marleen Achterstraat
David Hullekes met zijn zusje Sarah Hullekes op het strand in Rhodos met de ondergaande zon op de achtergrond. 
De foto is gemaakt door ons nichtje Bellefleur Hartman tijdens onze familie vakantie in Rhodos. 
Met 23 man samen vakantie gevierd en herinneringen gemaakt!
Bergwandeling in de Gorge du Tarn  op zoek naar gieren met hun jongen.
Deze foto is in juni gemaakt op de Ginkelse Heide in Ede. De groep dansers van Bransz dansschool had ik gevraagd voor een serie dansfoto's.
Geïnspireerd door de 'dansende berkenbomen' , heb ik een paar bijzondere foto's kunnen maken, die het zomergevoel weergeven en de krachtige symmetrie en schijnbare gewichtloosheid versterkt dit.
Deze foto is eind juli gemaakt in de Monts Arree in Bretagne. In dit prachtige heide en bosgebied is voorgaande twee weken een enorme brand geweest. (1800 Ha verwoest). Wij zaten op een locatie ongeveer een kilometer van dit verbrande gebied. Boven op een heuvel staat een klein kapelletje Mt. Saint Michel, deze heeft een bijzondere betekenis voor de bewoners hier. Deze is door een wonder gespaard gebleven. Ik heb de foto gemaakt op het moment dat de brand grotendeels was geblust,
maar de brandweer was nog volop aanwezig omdat er nog veel smeulde. De aanblik is zowel indrukwekkend als triest en helaas een item in het nieuws deze zomer, omdat er in heel Europa zoveel branden woeden.
Deze foto is gemaakt in Quimper, Bretagne op 23 juli.
Deze dag was de afsluiting van festival de Cornouaille, een schitterend feest vol Keltische muziek, dans en traditionele klederdrachten. Een hoogtepunt in de vakantie. De prachtige gebouwen in de stad omlijsten dit festival, door de weerspiegeling in het water
weer te geven, hoop ik de zindering en beweging in de stad te verbeelden.
Interactie tussen mens en dier, Safaripark Beekse Bergen.
De kudde Koniks tijdens zonsondergang bij Blaauwe Kamer,  Rhenen.
Genieten van de zonsondergang bij de Blaauwe Kamer, Rhenen.
Begin augustus in Italië, samen met mijn vrouw genoten van het geweldige fietspad langs de Middellandse Zee richting San Remo. Het was snikheet, maar de tunnels bleven lekker koel!
Deze foto is gemaakt tijdens de eerste vliegtuig ervaring van mijn kinderen. Op 9 augustus vertrokken wij van Schiphol naar Londen. Deze foto is gemaakt tijdens het opstijgen.
20-08-2022 - Bij Edese natuur denk je natuurlijk al gauw aan de bloeiende paarse heide. Deze foto maakte ik tijdens een avondwandeling op de Ginkelse Heide.
21-08-2022 - Paarden aan beide kanten van het hek bij Nieuw-Reemst (Planken Wambuis) tijdens een wandeltocht in de vroege ochtend.
21-08-2022 - Deze foto nam ik tijdens een (heel) vroege wandeling met de boswachter over Planken Wambuis. Het vroege opstaan werd beloond, want de zon en nevel zorgden voor een magisch sfeertje.
Om  vijf uur in de ochtend wild spotten in het Wekeromsezand.
Sven zit naar een ree te turen. In het Wekeromsezand, 's morgens om vijf uur.
Deze foto is 27 juli 2022 in Florence, Italië genomen. Op deze foto is een straatartiest te zien die druk bezig is met een tekening. Ik vind deze foto bijzonder, want je kunt goed zien dat deze man vol passie en plezier met de tekening bezig is.
Deze foto is gemaakt op dinsdag 9 augustus 2022 vanuit de kabelbaan op een zonovergoten dag in Valkenburg. Eerst met de kabelbaan omhoog om vervolgens te rodelen, met een heel mooi uitzicht. Daarna afkoelen in de grotten en afsluiten met een hapje en drankje op het terras. Kortom genoten van deze zomerse dag!
Deze foto is gemaakt in Rocamadour, Frankrijk. 
Als gezin waren we hier voor het eerst. Rocamadour is gebouwd op een rots. Prachtig om in het donker/schemering dit hangende,  verlichte stadje te aanschouwen. De foto is gemaakt op 30 juli 2022 met een telefoon.
Sam heeft niet door dat er ook een vlinder op zijn hoofd is beland vlindertuin Harskamp.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie