Afbeelding
Edwin Nieuwstraten

Festivalopzet met veel bands bij Dante in de Kuil

26 juni 2018 om 16:00 Uit-cultuur/nieuws

EDE Dante in de Kuil wordt op zondag 1 juli  gehouden. Om 13.00 uur is de inloop, het programma duurt tot 17.30 uur. Triple B Big Band Bennekom zal die middag om 13.30 uur de opening verzorgen in het Openluchttheater. De deelnemers aan Date in de Kuil komen hoofdzakelijk uit deze regio. Het festival is gratis toegankelijk. 

Jan de Boer

,,Wij bieden kwaliteit aan muziek, kunst en creativiteit uit de regio. Wij brengen dat bij elkaar en brengen dat naar de mensen toe," zeggen Inge Roos en Paul Imthorn, bestuursleden van Dante. Iedere maand verzorgt Cultureel Café Dante een voorstelling in Cultura. Dante in de Kuil is het sluitstuk van het seizoen. Jaarlijks komen rond de vijfhonderd bezoekers daaropaf. Ditmaal zijn er bij Dante in de Kuil meer bands uit de regio als anders. ,,Dat wisselen wij af. Opvallend is dat er dit keer veel bands mee doen. Veel muziek van goede lokale bands. Topmuziek. Er zijn allemaal goede muzikanten, niet zomaar amateur bandjes."

Het publiek kan genieten van de swingende klanken van de Tripel B Big Band en Chic le Freamle, loungen bij de muziek van de Edenaar Jimmy Glasmacher, rocken met de formatie Road to Ruin en dansen op de opzwepende muziek van Elvis en band en de Soulproviderz. Er is in Ede tegenwoordig veel belangstelling om in bands te spelen, merkt Inge Roos. ,,We hebben twee bands, waarvan de muzikanten elkaar kennen en die ook onderling uitwisselen met muzikanten. Er
wordt heel veel samengespeeld. Door samenwerking tussen de muzikanten krijgen je allemaal nieuwe formaties."

Deze ontwikkeling zag het organiserende duo bij de Soulproviderz. ,,Aan het begin van het jaar zijn we al bezig met het organiseren van alles. Als we iets van 'dat is het' zien gaan we daarmee aan de slag. Een optreden van de Soulproviderz stond voor ons eigenlijk meteen vast. We krijgen ook allerlei tips en aanmeldingen van bands zelf. We hebben zelfs nog een aantal bands op de reservelijst staan. Zij willen ook graag meedoen. Dante in de Kuil is het enige openluchtfestival dat we in Ede kennen. Dit is echt een festivalopzet wat je wel in grote steden ziet. In Ede zijn wij de enige. In de bands wisselen we af." 

Dansschool Beyond Basic uit Ede verzorgt drie korte voorstellingen, zowel hiphop en breakdance als moderne dans laten de dansers zien. De optredens zullen omlijst worden door woordkunstenaars Arjan Keene, Gea Wester en Larissa Verhoeff. Ook aan de kinderen is gedacht. Creatieve workshops kunnen worden gevolgd bij de Kunstfactorij. ,,Het Cultuurfonds in Ede heeft dit mogelijk gemaakt. In het kader van de duurzaamheid worden er allemaal dingen van afval gemaakt."

Ook staan er bij het festival verschillende kramen, waarop diverse kunstenaars hun werk tonen en voor wie de picknickmand vergeten is, zorgt Bazar d`Azur voor de heerlijkste (Mediterrane) hapjes en drankjes. De catering komt uit Ede. Dante in de Kuil heeft alle ingrediënten voor een perfecte middag voor het hele gezin.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie