Afbeelding
Mark Gunnink

Nederland wint in Bennekom van Georgië

27 juni 2018 om 09:53 Sport/sport

BENNEKOM De Nederlandse waterpolomannen hebben in aanloop naar het EK in Barcelona de eerste van twee oefeninterlands op eigen bodem met 10-7 van Georgië gewonnen. In het sfeervolle buitenbad De Vrije Slag in Bennekom hielden de ploegen elkaar lang in evenwicht.

Halverwege stond het 5-4. Georgië kwam vervolgens na twee treffers op rij voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong, 5-6. Daarna nam Oranje het initiatief over er sloot het kwart alsnog met een minimale voorsprong af, 7-6. De laatste periode wist de ploeg van bondscoach Robin van Galen het lichte overwicht ook in doelpunten om te zetten. Via 10-6 werd het uiteindelijk 10-7.

Voor keeper Eelco Wagenaar was het helemaal een thuiswedstrijd. De inwoner van Ede kwam op de fiets. Ook Ruud van der Horst (op archief foto) van Polar Bears was van de partij. 

Bij Oranje maakte Milos Filipovic zijn debuut. De geboren Serviër speelt al enkele jaren voor het Alphense AZC. Eerder liet de beker- en landskampioen optekenen: ,,Het lijkt me mooi om met Nederland op een EK of misschien wel de Olympische Spelen actief te zijn. Ik moet eerst een Nederlands paspoort krijgen en officieel mag dat pas in april 2019. We gaan proberen het naturalisatieproces te versnellen." Dat is gelukt en het proces wordt volgende week afgerond. Filipovic krijgt dan zijn Nederlandse nationaliteit en een Nederlands paspoort. Daarmee is het mogelijk om voor Oranje uit te komen en deel te nemen aan het EK.
 

De linkshandige Filipovic liet gelijk zijn waarde zien voor de ploeg. Met twee fraaie treffers en een versierde strafworp was hij belangrijk.

Op donderdag 28 juni speelt de ploeg van Robin van Galen de laatste wedstrijd op Nederlandse bodem. Bij BZ&PC in Bodegraven is om 20:00 uur het uitzwaaiduel. In het buitenbad De Kuil zijn de heren van Georgië wederom de tegenstander. Bondscoach Van Galen zoekt met zijn manschappen nadrukkelijk de 'open lucht' op, aangezien ook het EK buiten wordt gespeeld. Met het mooie weer op komst zal het vast een Mediterraans sfeertje worden in Bodegraven.

Dinsdag 26 juni
Nederland - Georgië: 10-7
Periodestanden: 3-2, 2-2, 2-2, 3-1
Doelpuntenmakers Nederland: Robin Lindhout 2, Milos Filipovic 2, Ruud van der Horst, Jorn Winkelhorst, Lars Gottemaker, Jorn Muller, Pascal Jansen en Jesse Koopman.

Bron: www.waterpolo.nl 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie