Afbeelding
Mark Gunnink

Iris Wolves bij waterpoloselectie

27 juni 2018 om 22:29 Sport/sport

EDE Arno Havenga, bondscoach van de Nederlandse waterpolovrouwen, heeft veertien speelsters geselecteerd voor een vierdaagse stage met de Verenigde Staten. De wereld- en Olympisch kampioen is van zaterdag 30 juni tot en met dinsdag 3 juli te gast in Rotterdam en neemt aansluitend van 4 tot en met 6 juli deel aan de Spido Dutch Waterpolo Trophy, die eveneens in Zwemcentrum Rotterdam wordt gespeeld. Andere deelnemers aan dit prestigieuze evenement zijn Europees kampioen Hongarije en vice-Olympisch kampioen Italië.

Met de stage met de Verenigde Staten en de Spido Dutch Waterpolo Trophy bereidt Oranje zich voor op het EK Waterpolo, van 14 tot en met 28 juli in Barcelona. De volgende veertien speelsters komen hier nog voor in aanmerking:Debby Willemsz (CN Mataro, Spanje, keepster), Laura Aarts (Dunaujvaros, Hongarije, keepster), Nomi Stomphorst (Widex GZC Donk), Brigitte Sleeking (CN Sant Andreu, Spanje), Dagmar Genee (UZSC), Rozanne Voorvelt (ZVL-Tetteroo), Ilse Koolhaas (Vouliagmeni NC, Griekenland), Sabrina van der Sloot (Orizzonte, Italië), Vivian Sevenich (UVSE, Hongarije), Maud Megens (USC, Verenigde Staten), Bente Rogge (ASU, Verenigde Staten), Maartje Keuning (University of Hawaii, Verenigde Staten), Iris Wolves (Polar Bears) en Kitty-Lynn Joustra (California Golden Bears, Berkely (Verenigde Staten). Na de stage met de Verenigde Staten kiest Havenga zijn definitieve ploeg van dertien speelsters voor het EK.

In de selectie ontbreken een aantal namen van speelsters die de laatste jaren tot de 'vaste kern' werden gerekend. Laura van der Graaf besloot bij het ingaan van het zomerprogramma te stoppen. Amarens Genee werd door de bondscoach niet meer opgeroepen. Lieke Klaassen werd vorige maand uitgeselecteerd. Van de 'vaste kern' vallen nu ook Marloes Nijhuis en Isabella van Toorn af voor het EK. Van de jongelingen behoren keepster Joanne Koenders (Polar Bears), Lizette Rozeboom, Maud Koopman en Simone van de Kraats (Polar Bears. op archief foto) niet meer tot de EK-selectie.

Programma Spido Dutch Waterpolo Trophy

Woensdag 4 juli
18:00 u. Verenigde Staten - Italië
19:30 u. Nederland - Hongarije

Donderdag 5 juli
18:00 u. Hongarije – Verenigde Staten
19:30 u. Nederland - Italië

Vrijdag 6 juli
14:00 u. Italië - Hongarije
15:30 u. Nederland – Verenigde Staten

Bron: www.waterpolo.nl 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie