Afbeelding
Aber Media

Plofkraak in voormalige Rabobank centrum Lunteren

28 juni 2018 om 06:11 lokaal

LUNTEREN Aan de Dorpsstraat in Lunteren hebben criminelen woensdag- op donderdagnacht een plofkraak gepleegd bij een geldautomaat in de voormalige Rabobankvestiging. Een bewoner van een naastgelegen appartement werd rond 3.20 uur wakker van een knal en glasgerinkel. Toen hij uit het raam keek, zag hij in de ruimte waar de geldautomaat staat rook en een hoop glas, vertelde hij. Iets verderop zagen getuigen een scooter wegrijden.

De politie heeft de daders in de omgeving gezocht, onder meer met een helikopter. Tussen Lunteren en Barneveld hebben agenten in hetzelfde gebied voertuigen gecontroleerd. De verdachten zijn waarschijnlijk op een scooter de Dorpsstraat uit gevlucht in de richting van Barneveld.

De vestiging van de Rabobank zit niet meer in het gebouw. Het pand is verkocht en de pinautomaat gaat binnenkort weg. Er komt centraal in het dorp een nieuwe gezamenlijke pinautomaat van alle banken samen.

SIGNALEMENT Van de twee mannen is het volgende signalement bekend: zij reden op een scooter die opvallend veel lawaai maakte. De bestuurder van de scooter droeg een grijze jas of trui met capuchon. De persoon achterop de scooter droeg een donkere jas met capuchon en een donkere broek met twee of drie neon gele biezen aan de zijkant. De mannen zijn vermoedelijk weggereden in de richting van Barneveld.

Video: Aber Media

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie